Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Blog

Blog

Kerti munkáktól kezdve, a ház körüli barkácsoláson át, egészen a szórakoztató, kikapcsoló tevékenységekig sok mindennel foglalkozik blogunk. Olvasd rendszeresen az Épfő '95 blogját, írj nekünk, ha szeretnél valamiről bővebben is olvasni.
2021. 02. 22. 15:57:38

Először is meg kell vizsgálnunk, hol és mit takarítunk – csak ezután dönthetjük el, milyen módszerrel. Ismernünk kell, hogy a takarítandó terület milyen környezeti behatásoknak van kitéve, valamint azt, hogy a környezeti hatások hogyan érvényesülnek, – közvetlenül vagy közvetve – meghatározza a szennyeződés mértékét és összetételét. Átfogó ismeretek birtokában tudunk hatékonyan takarítani, ehhez elengedhetetlenül tisztában kell lenni azzal is: hol, mivel dolgozunk. Ismerkedjünk meg a tisztítószerekkel. Ezen alapismeretek birtokában, már kicsit könnyebb lesz eligazodni, hogy egy adott felületen megtapadt szennyeződésre milyen szert alkalmazzunk.

2021. 02. 18. 16:37:49

Végre rászántad magad és nekiláttál a régóta halogatott ablaktisztításnak. Még csak az első üvegnél tartasz, de már leragadtál, ugyanis per pillanat több csík és maszat jelent meg, mint mielőtt elkezdted. Ha már eleged van abból, hogy az otthonod üvegfelületeinek megtisztítására akár egy egész nap is rámehet és még így is marad egy – két kósza folt az ablakokon, akkor a Kärcher akkus ablaktisztító termékeit neked találták ki. Persze csak abban az esetben, ha van kedved néhány perc alatt csíkmentesen ragyogóvá varázsolni az ablakokat úgy, hogy közben egy kicsit sem fáradsz el. Ha most hevesen bólogatsz, akkor a legjobb helyen jársz!

2021. 01. 26. 11:02:14

Az avar-és zöldhulladék égetésének év elejére kitűzött teljes tilalmára vonatkozó szabályozást egy kormányrendelet nyomán a koronavírus-járvány miatt bevezetett veszélyhelyzet végéig nem kell alkalmazni. Addig továbbra is az önkormányzatok rendeletei az irányadóak. Ez a várhatóan néhány hónapos haladék mind az önkormányzatoknak, mind a lakosságnak időt adhat az alternatív megoldások megismerésére, illetve kidolgozására. Az Agroinform.hu felmérése ugyanis azt mutatja, hogy a válaszadók 46 százaléka egyelőre nem ismer jó alternatívát az égetéssel szemben.

2020. 12. 27. 08:31:00

Nincs olyan barkácsoló ember, aki ne használta volna a WD-40-et a csavarok meglazításához és a nyikorgó csuklópántok kenéséhez, de tudtad, hogy további rengeteg felhasználási módja is van a készítménynek?

2020. 12. 14. 11:09:00

Egy betonkeverő az építkező ember egy legjobb barátja. Hiszen ahol falak épülnek vagy vakolat készül, ott bizony elengedhetetlen egy ilyen szerkezet használata. Így biztos lehetsz abban, hogy a munkafolyamatokhoz mindig jó minőségű és megfelelő állagú beton áll rendelkezésre. Ám nem mindegy, milyen szempontok alapján választod ki a számodra ideális betonkeverőt. Ebben a bejegyzésben minden fontos tudnivalót összegyűjtöttünk ezzel kapcsolatban.

2020. 12. 12. 18:03:42
Nincs rosszabb, mint amikor a munka közepén a kerti, háztartási vagy barkács gépünk felmondja a szolgálatot. Hol szerezhetünk be hozzá általános alkatrészeket, ha nincs a közelünkben erre szakosodott üzlet?
2020. 12. 01. 15:24:43

Ha elkészült álmaid fürdőszobája és már csak az olyan utolsó simítások hiányoznak mint a mosógép bekötése, akkor itt az idő, hogy ezt a tételt is kipipáld a teendők listáján. Fontos, hogy e művelet elvégzése során mindenképpen legyél körültekintő és precíz, így nem adódhatnak problémák és hamarosan már csak a beüzemelt gép duruzsoló hangját hallgathatod, amint tisztára mossa a ruhákat. Amennyiben nem vagy biztos abban, miként is kell hozzáfogni a háztartási gép beszereléséhez, most adunk egy részletes útmutatót!

2020. 11. 03. 17:37:11

Tény, hogy sokan nem engedhetik meg maguknak, hogy megvásárolják az Apple legújabb telefonját. Viszont, aki beéri a tavalyi vagy tavaly előtti modellel, az manapság jó áron juthat hozzá ezekhez.

Példának okáért itt van az iPhone 8, ami mai szemmel nézve még mindig egy jó vételnek számít.

2020. 10. 15. 11:18:55

A szivattyú tulajdonosok fejében rendszerint megfordul az, hogy vajon mit lehet tenni annak érdekében, hogy egy szivattyú minél hosszabb életű legyen. Ha a te fejedben is megfordult már a fentebb feltett kérdés, akkor a jó hír az, hogy nem vagy egyedül ezzel a dilemmával. Hiszen amellett, hogy odafigyelsz az éves karbantartásra és megfelelően téliesíted a szerkezetet még a fagyok beköszönte előtt, sok kiegészítő termék is létezik, amelyekkel sokat tehetsz a szivattyú „életben tartásáért”. Megmutatjuk, melyek ezek és azt is, miben segítenek neked a hétköznapok során!

2020. 09. 13. 09:14:01
Odakinn egyre hűvösebb van, a napsugarak már kevésbé hívogatók, ha kinti programról van szó, ráadásul a fák levelei is kezdenek színesbe fordulni. A kerti növények is szemlátomást érzik, közeleg az ősz. Ez viszont nem jelenti azt, hogy ne várna még megannyi feladat az udvaron, mielőtt beköszönt a tél. Összegyűjtöttünk négy fontos kinti teendőt, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy tavasszal gyönyörű kert bukkanjon ki a hó alól.
2020. 08. 05. 19:56:10
A gondozásmentes trapézlemez famintás kivitelben olyan kerítéselem, ami strapabírásban, strammságban verhetetlen. És esztétikum tekintetében sincsen szégyenkezni valója. A 130 mm széles elemek maximum 3000 mm hosszúságban gyárthatóak. A fogadó szerkezet variálásával akár vízszintesen, akár függőlegesen is beállíthatóak a lécek. A színazonos csavarok közbenjárásával a kerítés felfüggesztése nem jelenthet kihívást.
2020. 07. 31. 08:32:00

A kert amellett, hogy egy remek hely a feltöltődésre, kikapcsolódásra és a különféle családi programokra, rendszeres munkát is biztosít a kertbarátok számára. Semmi esetre sem szeretnénk elvenni olvasóink kedvét a kertészkedéstől, azonban azt fontos látni, hogy egy kert nagyon sok tennivalót adhat az év folyamán, ami például munka mellett akár terhes is lehet.

Épp ezért mutatunk most néhány növényt, ami nem igényel állandó törődést.

2020. 07. 14. 09:14:59
Végre elkészült a tökéletes, káprázóan zöld pázsit, már csak élvezni kell - ám ekkor megjelennek azok a fránya foltok! Az alábbiakban Molnár Gábor Éva, a füvesasszony vendégcikkét olvashatjátok arról, hogy ő miképp kezelte ezt a problémát!
2020. 06. 23. 13:47:22
Milyen módon lehet leválasztani bizonyos részeket az udvarban? Megmutatjuk most neked, hogy milyen opciók jöhetnek szóba!
2020. 06. 21. 20:23:15

Fűrészelés, csavarozás, kalapálás, metszés, ásás. Csupán néhány a ház körül elvégzendő munkák sorából, amelyeken jó minél előbb túlesni. Hiszen nincs jobb érzés annál, mint amikor rendben van a birtok, te pedig hátradőlve, egy hideg limonádé társaságában élvezheted a látványt. Azonban ahhoz, hogy az elégedettség teljes legyen, nem árt odafigyelned munka közben a kezeid épségére sem.

2020. 06. 10. 12:22:58
Mint azt sok helyen olvasni, 2021-től tilos lesz az avar és bármilyen zöldhulladék égetése. Nézzük meg miért volt erre a lépésre egyáltalán szükség, nyerünk-e bármit a tiltással és azt is, hogy milyen megoldások jöhetnek szóba ezek után.
2020. 05. 04. 14:03:31

„Ha kipusztulnak a méhek, azt az emberiség csak négy évvel éli túl” – ezt a híres mondást a legtöbben Albert Einsteinnek, a világhírű fizikusnak tulajdonítják, és bár számos forrás szerint nem ő az idézet szerzője, ez mit sem von le a mondat fenyegető igazságtartalmából. Pontosabban szólva tudományosan nem igazolt tétel sem a négy év, sem a kihalás ténye, ahhoz azonban kétség sem fér, hogy a méhek eltűnésével az emberiség hatalmas bajba kerülne.

2020. 03. 16. 09:00:25

A pázsit ápolása is aktuálissá válik az év harmadik hónapjától kezdve. Az első fűnyírást akkorra kell időzíteni, amikor a fűszálak már láthatóan növekedésnek indultak. Mielőtt azonban beindítanád a gépet, akad egy-két teendő.

2020. 03. 11. 16:19:41

Nincs olyan ember, aki ne vágyna tökéletes otthonra függetlenül a ház méreteitől, elrendezésétől és adottságaitól. Nyilán nem egy ember teszi fel nap mint nap a kérdés, hogy mitől lesz egy ingatlanból valódi kuckó, ahol jól érzi magát a család minden tagja. Nos, a helyzet az, hogy ha hazaérve egy olyan kertbe lépsz be, ahol igazán jól érzed magad és esténként egy olyan fürdőszobában tudod kipihenni a nap fáradalmait ahol minden az elképzelésed szerint van elrendezve, akkor máris tettél egy nagy lépést a tökéletes otthon felé.

2020. 02. 17. 13:08:46
Hiába lett megígérve feleségünknek, hogy szombaton felszereljük a tavaly nyáron vásárolt konyhaszekrényt; a roskadásig pakolt műanyag dobozok láttán – amelyeknek általában a legalján van a célszerszám – inkább a telefonért nyúlunk, és tárcsázzuk a megfelelő szakembert. Ugye ismerős? Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány egyszerű tippet, amelyeket megfogadva könnyedén rendben tarthatjuk a barkácsfelszerelést, időt és energiát spórolva ezzel. És máris élvezetesebb lesz a ház körüli munka!
2020. 01. 10. 09:59:00

Ha egy kis lakásban élsz, akkor természetes, hogy néha rád tör a bezártság érzése. Zavaró lehet a szomszéd lakásokból, a folyosóról beszűrődő zaj, az az érzésed, hogy sohasem vagy egyedül. Tele van a hócipőd? Olvasd csak el cikkünket!

2019. 11. 25. 10:52:30
Az őszi kerti munkák éppen annyira fontosak, mint a tavaszi és nyári kültéri ténykedések, hiszen ilyenkor készítheted fel a növényeket a téli időszakra, megalapozva ezzel azt, hogy a következő szezonban legalább olyan gyönyörű legyen a birtokod, mint amilyen az idei esztendőben is volt. Azonban a teendők listájának összeállítása mellett lényeges a saját épségedre is gondolnod, hiszen lássuk be, számos olyan veszély leselkedhet rád a kertedben, amelyeket könnyedén kivédhetsz minőségi szerszámok használatával, valamint megfelelő ruházat viselésével. Íme 5 tipp, amelyek segítségével hatékonnyá és biztonságossá teheted az őszi kerti munkákat.
2019. 08. 05. 17:30:16

Lassan-lassan itt az ősz, ideje felkészíteni a kertet arra, hogy hamarosan nyugovóra vonul a természet. Ebben a bejegyzésben megmutatjuk mire kell figyelned a pázsit ápolásánál mielőtt beköszönt a rossz idő.

2019. 07. 16. 09:34:00

Te egyszerűen csak beüzemeled a robotfűnyíródat, majd egy jéghideg ital társaságában leülsz a hűvös teraszodon és várod, hogy tökéletes legyen a pázsitod. Vagy éppen a jól megérdemelt nyaralásodat töltöd, amikor több száz kilométerrel arrébb egy szerkezet éppen tökéletessé varázsolja a gyepedet. Jól hangzik, nem igaz? Ha úgy véled, talán túlságosan is kecsegtető ez az egész és biztosan van valami buktató a dologban, akkor jó ha tudod, nem vagy egyedül ezekkel a dilemmákkal. Pontosan ezért gyűjtöttük össze a legfontosabb pro és kontra érveket a robotfűnyíró használata ellen és mellett.

Keresés