Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Blog

Blog

Kerti munkáktól kezdve, a ház körüli barkácsoláson át, egészen a szórakoztató, kikapcsoló tevékenységekig sok mindennel foglalkozik blogunk. Olvasd rendszeresen az Épfő '95 blogját, írj nekünk, ha szeretnél valamiről bővebben is olvasni.
2020. 11. 03. 17:37:11

Tény, hogy sokan nem engedhetik meg maguknak, hogy megvásárolják az Apple legújabb telefonját. Viszont, aki beéri a tavalyi vagy tavaly előtti modellel, az manapság jó áron juthat hozzá ezekhez.

Példának okáért itt van az iPhone 8, ami mai szemmel nézve még mindig egy jó vételnek számít.

2020. 10. 15. 11:18:55

A szivattyú tulajdonosok fejében rendszerint megfordul az, hogy vajon mit lehet tenni annak érdekében, hogy egy szivattyú minél hosszabb életű legyen. Ha a te fejedben is megfordult már a fentebb feltett kérdés, akkor a jó hír az, hogy nem vagy egyedül ezzel a dilemmával. Hiszen amellett, hogy odafigyelsz az éves karbantartásra és megfelelően téliesíted a szerkezetet még a fagyok beköszönte előtt, sok kiegészítő termék is létezik, amelyekkel sokat tehetsz a szivattyú „életben tartásáért”. Megmutatjuk, melyek ezek és azt is, miben segítenek neked a hétköznapok során!

2020. 09. 13. 09:14:01
Odakinn egyre hűvösebb van, a napsugarak már kevésbé hívogatók, ha kinti programról van szó, ráadásul a fák levelei is kezdenek színesbe fordulni. A kerti növények is szemlátomást érzik, közeleg az ősz. Ez viszont nem jelenti azt, hogy ne várna még megannyi feladat az udvaron, mielőtt beköszönt a tél. Összegyűjtöttünk négy fontos kinti teendőt, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy tavasszal gyönyörű kert bukkanjon ki a hó alól.
2020. 08. 05. 19:56:10
A gondozásmentes trapézlemez famintás kivitelben olyan kerítéselem, ami strapabírásban, strammságban verhetetlen. És esztétikum tekintetében sincsen szégyenkezni valója. A 130 mm széles elemek maximum 3000 mm hosszúságban gyárthatóak. A fogadó szerkezet variálásával akár vízszintesen, akár függőlegesen is beállíthatóak a lécek. A színazonos csavarok közbenjárásával a kerítés felfüggesztése nem jelenthet kihívást.
2020. 07. 31. 08:32:00

A kert amellett, hogy egy remek hely a feltöltődésre, kikapcsolódásra és a különféle családi programokra, rendszeres munkát is biztosít a kertbarátok számára. Semmi esetre sem szeretnénk elvenni olvasóink kedvét a kertészkedéstől, azonban azt fontos látni, hogy egy kert nagyon sok tennivalót adhat az év folyamán, ami például munka mellett akár terhes is lehet.

Épp ezért mutatunk most néhány növényt, ami nem igényel állandó törődést.

2020. 07. 14. 09:14:59
Végre elkészült a tökéletes, káprázóan zöld pázsit, már csak élvezni kell - ám ekkor megjelennek azok a fránya foltok! Az alábbiakban Molnár Gábor Éva, a füvesasszony vendégcikkét olvashatjátok arról, hogy ő miképp kezelte ezt a problémát!
2020. 06. 23. 13:47:22
Milyen módon lehet leválasztani bizonyos részeket az udvarban? Megmutatjuk most neked, hogy milyen opciók jöhetnek szóba!
2020. 06. 21. 20:23:15

Fűrészelés, csavarozás, kalapálás, metszés, ásás. Csupán néhány a ház körül elvégzendő munkák sorából, amelyeken jó minél előbb túlesni. Hiszen nincs jobb érzés annál, mint amikor rendben van a birtok, te pedig hátradőlve, egy hideg limonádé társaságában élvezheted a látványt. Azonban ahhoz, hogy az elégedettség teljes legyen, nem árt odafigyelned munka közben a kezeid épségére sem.

2020. 06. 10. 12:22:58
Mint azt sok helyen olvasni, 2021-től tilos lesz az avar és bármilyen zöldhulladék égetése. Nézzük meg miért volt erre a lépésre egyáltalán szükség, nyerünk-e bármit a tiltással és azt is, hogy milyen megoldások jöhetnek szóba ezek után.
2020. 05. 04. 14:03:31

„Ha kipusztulnak a méhek, azt az emberiség csak négy évvel éli túl” – ezt a híres mondást a legtöbben Albert Einsteinnek, a világhírű fizikusnak tulajdonítják, és bár számos forrás szerint nem ő az idézet szerzője, ez mit sem von le a mondat fenyegető igazságtartalmából. Pontosabban szólva tudományosan nem igazolt tétel sem a négy év, sem a kihalás ténye, ahhoz azonban kétség sem fér, hogy a méhek eltűnésével az emberiség hatalmas bajba kerülne.

2020. 03. 16. 09:00:25

A pázsit ápolása is aktuálissá válik az év harmadik hónapjától kezdve. Az első fűnyírást akkorra kell időzíteni, amikor a fűszálak már láthatóan növekedésnek indultak. Mielőtt azonban beindítanád a gépet, akad egy-két teendő.

2020. 03. 11. 16:19:41

Nincs olyan ember, aki ne vágyna tökéletes otthonra függetlenül a ház méreteitől, elrendezésétől és adottságaitól. Nyilán nem egy ember teszi fel nap mint nap a kérdés, hogy mitől lesz egy ingatlanból valódi kuckó, ahol jól érzi magát a család minden tagja. Nos, a helyzet az, hogy ha hazaérve egy olyan kertbe lépsz be, ahol igazán jól érzed magad és esténként egy olyan fürdőszobában tudod kipihenni a nap fáradalmait ahol minden az elképzelésed szerint van elrendezve, akkor máris tettél egy nagy lépést a tökéletes otthon felé.

2020. 02. 17. 13:08:46
Hiába lett megígérve feleségünknek, hogy szombaton felszereljük a tavaly nyáron vásárolt konyhaszekrényt; a roskadásig pakolt műanyag dobozok láttán – amelyeknek általában a legalján van a célszerszám – inkább a telefonért nyúlunk, és tárcsázzuk a megfelelő szakembert. Ugye ismerős? Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány egyszerű tippet, amelyeket megfogadva könnyedén rendben tarthatjuk a barkácsfelszerelést, időt és energiát spórolva ezzel. És máris élvezetesebb lesz a ház körüli munka!
2020. 01. 10. 09:59:00

Ha egy kis lakásban élsz, akkor természetes, hogy néha rád tör a bezártság érzése. Zavaró lehet a szomszéd lakásokból, a folyosóról beszűrődő zaj, az az érzésed, hogy sohasem vagy egyedül. Tele van a hócipőd? Olvasd csak el cikkünket!

2019. 11. 25. 10:52:30
Az őszi kerti munkák éppen annyira fontosak, mint a tavaszi és nyári kültéri ténykedések, hiszen ilyenkor készítheted fel a növényeket a téli időszakra, megalapozva ezzel azt, hogy a következő szezonban legalább olyan gyönyörű legyen a birtokod, mint amilyen az idei esztendőben is volt. Azonban a teendők listájának összeállítása mellett lényeges a saját épségedre is gondolnod, hiszen lássuk be, számos olyan veszély leselkedhet rád a kertedben, amelyeket könnyedén kivédhetsz minőségi szerszámok használatával, valamint megfelelő ruházat viselésével. Íme 5 tipp, amelyek segítségével hatékonnyá és biztonságossá teheted az őszi kerti munkákat.
2019. 08. 05. 17:30:16

Lassan-lassan itt az ősz, ideje felkészíteni a kertet arra, hogy hamarosan nyugovóra vonul a természet. Ebben a bejegyzésben megmutatjuk mire kell figyelned a pázsit ápolásánál mielőtt beköszönt a rossz idő.

2019. 07. 16. 09:34:00

Te egyszerűen csak beüzemeled a robotfűnyíródat, majd egy jéghideg ital társaságában leülsz a hűvös teraszodon és várod, hogy tökéletes legyen a pázsitod. Vagy éppen a jól megérdemelt nyaralásodat töltöd, amikor több száz kilométerrel arrébb egy szerkezet éppen tökéletessé varázsolja a gyepedet. Jól hangzik, nem igaz? Ha úgy véled, talán túlságosan is kecsegtető ez az egész és biztosan van valami buktató a dologban, akkor jó ha tudod, nem vagy egyedül ezekkel a dilemmákkal. Pontosan ezért gyűjtöttük össze a legfontosabb pro és kontra érveket a robotfűnyíró használata ellen és mellett.

2019. 05. 08. 12:54:00

A sarokcsiszolót bátran sorolhatjuk a top 3 legsokoldalúbban használható szerszám közé, hiszen azon kívül, hogy egy jó koronggal szinte bármit elvághatsz vele még rengeteg egyéb ház körüli teendőben irtó hasznos tud lenni. Ebben a cikkben egy kicsit jobban megismerheted ezt a szerszámot.

Kattints a címre és nézd meg a cikket.

2019. 05. 04. 17:07:00

Az ívhegesztés egy olyan eljárás, amely méltán foglalja el az egyik legnépszerűbb helyet a számos különböző hegesztési technológia között. Igen erős érv mellette, hogy egyszerűvé teszi az olyan ház körüli ezermester munkákat, mint például a kertkapuk, fém kerítések vagy akár polcok megmunkálása, ám emellett a szakemberek is szívesen használják mindennapi munkavégzés során is. Emellett a kezdők számára is ezt a technikát szokták ajánlani, hiszen könnyen kezelhető és átlátható technológiáról van szó. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogy ilyen eljárások léteznek.

2019. 05. 04. 17:06:00

Gondolkozol rajta, hogy beszerezz egy ágaprítót, de nem tudod pontosan, hogy tudod majd használni, vagy hogy egyáltalán hogy működik? Olvasd el cikkünket.

2019. 05. 04. 17:06:00
Ebben a cikkben segítünk eligazodni a porszívók világában, hogy könnyebben tudj dönteni, hogy milyen porszívót vásárolsz. Íme néhány szempont, amit célszerű átgondolnod. 
Kattints a címre...
2019. 04. 14. 18:32:00

Amikor egy hosszú tél után odakinn elolvad a hó és lassan láthatóvá válik a talaj, neked pedig az jár a fejedben, hogy tavaly már megint elodáztad a füvesítést és úgy érzed, erre az évre is elfelejtheted, hogy gyönyörű, zöld gyep legyen a kertedben, akkor nyugodj meg, ugyanis még semmiről sem maradtál le! Megyeri Szabolcs kertész vendégcikkében elárulja, hogy varázsolhatsz saját kezűleg egybefüggő gyepszőnyeget a kertedbe!

2019. 03. 30. 14:47:38

A tavasz és a nyár beköszöntével egyre többen pattannak bringára vagy robogóra - vagy azért, hogy kicsit kiszabaduljanak a városból, vagy azért, hogy vigyorogva haladjanak át a dugókon, mint kés a vajon. Ugyanakkor rengeteg félreértés szokott adódni abból, hogy kell-e vagy sem jogsi az elektromos járművekhez. Most végre megtudhatod, hogy mire figyelj, hogy megúszhasd a büntetést, amikor jogosan kéri rajtad számon a rendőr a jogosítványt.

2019. 03. 30. 13:45:00
A komposztálás talán az egyik legegyszerűbb, ám legalulértékeltebb kerti munka. Miért is mondom ezt? Olvasd el a cikket és megtudod :) 

Keresés