Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Kerti és ház körüli gépek

Kerti gép webáruházunk kínálatában szinte minden szükséges gépet megtalálsz, mely egy tökéletes, gyönyörű, élettel teli kerthez kell. Rendelkezésedre állnak akkumulátoros, elektromos és benzinmotoros gépek is. Akár hobbi kertész vagy, aki a kiskertjében szeretne egy hosszú nap után gyönyörködni, akár komolyabb termelő vagy, itt minden bizonnyal találsz olyan eszközt, ami még hiányzik kertedből. Böngéssz bátran webshopunk kínálatában és rendelj tőlünk kedvező árakon.

Alternáló kasza Alternáló kasza
Benzines alternáló kaszáink
Komposztáló, ágdaráló Komposztáló, ágdaráló
Ágaprítógép, ágdaráló
Láncfűrész Láncfűrész
Minőségi láncfűrészek több meghajtási móddal is
Sövényvágó, ágvágó Sövényvágó, ágvágó
Ágvágó, sövénynyíró gépeink

Ha már régóta kertes házban élsz, akkor nagyon jól tudod, ha most költöztél ki, akkor pedig készülj fel rá - egy kertben mindig van mit csinálni. És épp ez a jó benne :) 
Akár egy kis udvarod van, ahol csak a füvet kell nyírni, akár egy kicsit komolyabb kert, ahol zöldségeskert, gyümölcsfák is vannak, egy nagyobb méretű gazdaságról már ne is beszéljünk. Ahogy váltakoznak az évszakok, úgy jön újabb és újabb tennivaló, hisz egy igazán ápolt és gondozott kert az él, lélegzik, lüktet. Tavasszal újjáéled a természet, elkezdenek nőni a növények, akik igénylik, hogy segíts egy picit a növekedésükben. Fel kell lazítani a gyepet, hogy fellélegezhessen, miután előbukkant a hó alól, le kell vágni és összedarabolni a felesleges ágakat a fákról, hogy azok erősebben és szebben nőhessenek, a palántázás előtt fel kell ásni a kertet (amit persze gépi erővel gyorsabb, egyszerűbben is elvégezhetsz), azért, hogy aztán a zöldségek gyökere utat találhasson az éltető föld felé.

Érdemes elővenni a hasogatógépet, hisz hamarosan jön a perzselő nap, ami majd szépen kiszárítja a téli tüzelőt. Elő a láncfűrésszel, aprítsd fel a telken lévő fákat, majd darabold össze akkorára, hogy kényelmes meleget nyújthassanak az egyelőre még messzinek tűnő hideg, téli napokban.

Nyáron sem áll meg az élet természetesen. A pázsit akkor lesz igazán szép és irigylésre méltó, ha megfelelő mennyiségű, bőséges vizet kap, no meg ha rendszeresen és megfelelő magasságra van nyírva. Itt a jól megszokott fűnyírók mellett ma már igénybe veheted az okos megoldásokat, a robot fűnyírókat is, melyeket egyszer kell telepíteni, utána szorgalmasan végzik a munkájukat, akár olyankor is, amikor épp otthon sem vagy. Pár apró beállítással igazi kis szorgos manók módjára, láthatatlanul csinosítják a gyepet, neked pedig csupán gyönyörködni kell benne. Ha nagyobb területről van szó, akkor viszont komolyabb gépekre lehet szükség, ilyenkor jöhet jól egy fűnyíró traktor, ami amellett, hogy roppant hatékony, valljuk be elég macsó is. Menő érzés felülni rá, felcsapni egy baseball sapkát, majd "száguldozva" rendet vágni.
Még ez sem elég? Hm, ilyenkor is van megoldás, mégpedig az alternáló kasza személyében, ami szinte bármilyen dzsungellel elboldogul. Na és természetesen ott vannak a jól ismert fűkaszák és szegélynyírók, amikkel bármilyen meredek domboldalt gatyába tudsz rázni. Év közben szintén karban kell tartanod aztán a sövényt, a tuját, a különböző zöld "falakat", erre kínálnak majd jó megoldást különböző sövényvágó gépeink. Formálhatod, alakíthatod tetszésed szerint a buxusokat akár.

Semmi sem tart örökké, nyár után jön az ősz, ilyenkor sem áll meg az élet még. Kezdődhet a kert felkészítése a téli álomra. Még egy utolsó fűnyírás, utána neki pihenő, ám ideje elővenni pár hasznos gépet még. Ahogy a természet felkészül a télre, a fák ledobják lombkoronájukat, ekkor jön jól egy erős lombszívó-lombfújó gép, mellyel összegyűjtheted a rakoncátlanul szaladgáló faleveleket. Elő a láncfűrésszel és az ágvágóval, a sok-sok nem kívánt faág, innen-onnan kibújt növény ne maradjon ott. Daráld le őket az ágaprítóval, keverd össze a levelekkel és mehet mind a komposztra, 1-2 év és tökéletes anyaggá érnek, amivel tavasszal kedveskedhetsz majd a növényeidnek.

A tél végre a megnyugvásé, a kör bezárulása. Elcsendesedik minden, finoman szállnak a hópihék - viszont jönni-menni ilyenkor is kell, a saját portája előtt pedig mindenki köteles eltakarítani a havat. Ha nem akarsz fájós derékkal lapátot tologatni, akkor ruházz be egy hómaróba. Míg a szomszéd a felénél se jár, te már a jól megérdemelt forralt borodat szürcsölheted a jó meleg szobában...

Valami hiányzik még a kerti gépek közül? Mire vársz, görgess fel és válaszd ki, hogy milyen gép tenné teljesebbé az összképet, mi az, ami még segítségedre lehet.

Keresés