Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Fűnyíró traktor kínálatunk

Ki mondta, hogy a fűnyírásnak unalmasnak és fárasztónak kell lenni? Válts te is ráülős fűnyíró traktorra, mellyel gyorsabban, egyszerűbben no és szórakoztatóbban végezheted el a néha nyűgnek tűnő fűnyírást. Termékeink között találsz otthoni felhasználásra szánt gépeket és olyat is, melyek ipari használatban is megállják a helyüket. Görgess lejjebb és válogass fűnyíró traktoraink között.

Rendezés:
Utolsó 1 db raktáron
166.750 Ft
Utolsó 1 db raktáron
1.049.990 Ft
5-12 munkanap
1.129.990 Ft
Utolsó 1 db raktáron
1.249.990 Ft
5-12 munkanap
1.345.990 Ft

Az ápolt, szép zöld gyep titka a rendszeres nyírás, ez nem titok. Na de kinek van ereje és kedve állandóan küzdeni a folyamatosan növő fűszálakkal?

Itt jön képbe a fűnyíró traktor, mely a hagyományos fűnyírókhoz képest sokkal nagyobb felületen tudja nyírni a füvet, így hamarabb végzel. Míg egy átlagos fűnyíró esetében 40-60 centiméteres vágószélességgel számolhatsz, addig egy ilyen traktor akár 70-100 centiméter szélességben is vágják a füvet (típustól függően természetesen - minden termék adatlapján megtalálod ezt a paramétert is).

Ráadásul nem kell a fűnyíró után sétálgatnod, pattanj fel a traktorra és száguldj végig a kerten szempillantásnyi idő alatt. Akár 8-10 km/óra sebességgel tudsz haladni traktorainkkal (na jó, a száguldás talán egy picit túlzás volt), ami kb. 2x olyan gyors, mint a sétálás tempója. Dupla olyan gyorsan halad, 1,5-2x akkora vágási szélességet ad - kell ennél több érv? Mindegy, mondunk azért még néhányat … :)

Alapvetően az, hogy milyen géppel tartod karban a gyepet attól függ, hogy mekkora területet kell gondozni. Szóba jöhet több gép is (fűnyíró robot, akkus, benzines fűnyíró, fűkasza), azonban ha nagy, legalább 1000 négyzetméteres a gyepfelület, akkor érdemes inkább a traktorok felé kacsintgatni. Persze, sima fűnyíróval is meg lehet ezt oldani, de biztos te is szívesebben töltenéd mással a vasárnap délelőttöt, mint hogy 1-2 órán keresztül a fűnyíró után sétálgatsz.

Plusz pont még, hogy a fűnyíró traktor nem csak fűnyíró. Várj, kifejtem.
Mivel egy mozgó járműről van szó, ezért télen elé tudsz tenni egy hótolólapot vagy akár hómarót is. El lehet lapáttal is hányni a járdáról 10-20-30 centi havat, de minek, ha ott van erre a profi gép? Mögé tudsz tenni akár egy utánfutót is, vagy például gyepszellőztetőt, esetleg hengert.

A jobb minőségű traktorok képesek arra, hogy maradéktalanul összegyűjtsék a levágott füvet, melyet nem célszerű ott hagyni, ugyanis, habár táplálja a talajt valamennyire a visszajuttatott szerves anyag, azonban egyúttal olyan filc szerű anyagot is létrehoz, mely tönkreteszi teljesen idővel a gyepet, mivel kvázi teljesen elzárja a levegőtől a földet. Így ha nem szeretnél sűrűn gyepszellőztetővel is szenvedni, akkor jobban jársz, ha összegyűjtöd és komposztálod azt. Ugyanakkor ha egy jó mulcsozó fűnyíró traktor mellett döntesz, akkor az már megfelelően kis darabokra vágja össze neked a füvet, melyet nyugodtan szétteríthetsz. A fűgyűjtős fűnyíró traktor ott jelent jó megoldást, ahol nem szerencsés kint hagyni a levágott füvet (sportpályák, parkok, vagy bárhol, ahol utána emberek mászkálnak majd a füvön).

Sőt, nagyszerűen ki tudod használni ezt a funkciót ősszel is, amikor a lehullott faleveleket kell összeszedni. Egyszerűen csak végigrobogsz a kerti fűnyíró traktorral és apróra vágva ott lesznek a levelek a gyűjtőben.

Milyen szempontokra figyelj, amikor fűnyíró traktort választasz?

Az egyik, amit érdemes megnézned a vágásszélesség. Pár plusz centi és a végén kijön, hogy egyel-kettővel kevesebb kört kell megtenned, ami mondjuk egy nyárra vetítve már órákat jelenthet.

A fűgyűjtő rendszer típusa is kardinális kérdés. Ha ragyogó pázsitot szeretnél, akkor fontos, hogy összeszedje a gép az utolsó fűszálig a levágott növényi részeket. Ám ha egyszerűen csak a gaztól akarsz időről időre megszabadulni, akkor teljesen jó lehet egy oldalkidobós gép is.

Mekkora és milyen erős motorra van szükség? Minél erősebb annál jobb, igen, ám nem ugyanakkora teljesítmény kell 1000 négyzetméternyi sík terepre, mint egy kacskaringós, dimbes-dombos 8000 négyzetméteres domboldalra.

Mekkora a keret rá? Nyilván a magasabb árfekvésű gépek jobbak, többet nyújtanak, de ésszerű kompromisszumokat kell kötni.

Keresés