Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Fúró-, véső-, bontókalapácsok

Ha kemény feladatok állnak előtted, akkor jól válaszd meg a fegyvered. Nem mindegy, hogy milyen szerszámmal kezdesz neki egy munkának! Építkezel, bontani kell, vagy csak mindig van mit csinálni otthon? Görgess lejjebb és nézd meg elektromos fúró kínálatunkat - fúrókalapács, vésőkalapács és bontókalapács is megtalálható nálunk.
A termékek alatt egy rövid magyarázatot is találsz, hogy még könnyebben eligazodhass barkácsgépeink között.

Rendezés:
Utolsó 2 db raktáron
26.990 Ft
Utolsó 1 db raktáron
159.000 Ft
Utolsó 1 db raktáron
220.000 Ft
Utolsó 1 db raktáron
239.000 Ft
Utolsó 1 db raktáron
297.700 Ft

Fúró-, véső-, bontókalapács

Mi a különbség köztük? Melyik mire jó? Nézzük meg egy kicsit bővebben ezeket a gépeket.

Sokan tévesztik össze ezeket, aminek a vége egy hiányzó lyuk a falon, vagy egy leégett motor is lehet, ha nem jól választod meg a célszerszámot. Pneumatikus fúró- és vésőkalapácsok Két fontos különbség van a mezei fúrógépekkel szemben, amik esetleg képesek “ütő” mozdulatot is tenni. Az egyik maga a tokmány. A hagyományos tokmánnyal szemben, ami oldalról fogja a fúrószárat ezek a gépek SDS tokmánnyal vannak felszerelve, ami csak pontosan megvezeti a fúrószárat, ami így tengelyirányba is szabadon mozoghat. Az ütő mozdulat, tehát a fúrószár előre-hátra elmozdulása egy légdugattyúnak köszönhető, ami az ütőmű végét kalapálja, így az energiát közvetlenül a fúrószárnak adja át, ennek hála nagyobb erőt fejt ki. Ami fontos, hogy ezek a gépek kifejezetten betonfúrásra lettek tervezve. Ha betonfúrás, akkor fúrókalapács, amire szükséged lesz!

A vésőkalapács “üzemmód” esetében annyi történik, hogy ki kell kapcsolni a forgó mozgást, ekkor csak előre-hátra mozog a fúrószár. Az SDS tokmányba a hagyományos fúrószár helyett vésőszárat kell befogni, így egyszerűen tudsz váltani vésés és fúrás között. A másik nagy kategória a bontókalapácsok, az ide sorolt gépek nagy szilárdságú anyagok (például aljbeton) bontására használatosak. Ezeket már nem igazán tudod összetéveszteni a hagyományos fúrógépekkel, ránézésre is brutális, erős szerkezetek, melyek több tíz kilósak is lehetnek.

Hogy kell jól betont fúrni?

Néhány tipp, hogy egyszerűbbé tehesd a munkádat. Először is ne nyomd a falnak erőből a gépet, mert így nem tud ütni, tehát nem csináltál semmit, hagyományos fúróként fog viselkedni. A motor csak pörög, a fúrószár pedig nem mozdul semmit előre. Egyszerűen csak támaszd finoman a falnak, és lassan engedd beljebb, hogy az ütő mozgás végezhesse a feladatát. A legideálisabb fúrófej a keményfém lappal rendelkező fúrófej, aminek igen kemény éle van. Különösen a beton esetében célszerű előfúrni, tehát egy kis átmérőjű fúrószárral kezdeni és fokozatosan haladni a kívánt átmérő felé, ezzel kímélheted a géped motorját és megnövelheted az élettartamát.

Keresés