Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Hegesztőgép, inverteres hegesztő

Nézz szét inverteres hegesztőgépeink között, ahol megtalálod következő berendezésed, akár professzionális szinten űzöd a mesterséget, akár csak otthon kell ezt-azt csinálni olykor. Több márka termékei várnak itt, görgess lejjebb és válogass a Centroweld, a közel 100 éves múlttal büszkélkedő német Scheppach, az itthon egyre ismertebb Hecht hegesztőgépek és a jól ismert Güde ívhegesztők között. Ebben a kategóriában sok-sok hegesztőgépet találsz, a kínálatot igyekeztünk úgy összeállítani, hogy Te is megtaláld oldalunkon a legmegfelelőbb darabot.

Rendezés:

Szükséged van egy hegesztőgépre? Akkor bizony érdemes alaposan mérlegelned, mielőtt kiválasztod a számodra legmegfelelőbb szerkezetet. Ugyanis számos olyan különböző tényező létezik, amely befolyásolja, hogy számodra melyik gép lesz majd a legideálisabb. Ilyen például az ár, a márka, valamint a használat célja is. Elvesztél a választékban? Akkor tarts velünk és segítünk neked kiválasztani a számodra tökéletes inverteres hegesztőgépet!

Ha szakemberként böngészed ezt az oldalt, akkor te bizonyára pontosan tudod, mire van szükséged a munkád tökéletes elvégzéséhez akár egyedül dolgozol, akár ipari körülmények között. Amennyiben még kezdő vagy a hegesztés terén és a ház körül tevékenykednél leginkább a megvásárolt gépeddel, esetleg tanuló vagy, akkor is jó helyen jársz, ugyanis ezen az oldalon széles választékunkban meg fogod találni a számodra leginkább megfelelő szerkezetet. Lássuk, mi mindenből válogathatsz!

Mire kell figyelni hegesztőgép választásnál?

Alapvetően három témakör van, melyeket figyelembe kell venni a vásárlást megelőző mérlegelésnél. Az alábbi pontokban összegyűjtöttük számodra ezeket.

1. Milyen körülmények között használod majd a gépet?

Az egyik legfontosabb tényező az, hogy megfogalmazd, tulajdonképpen milyen célra is szeretnéd használni a megvásárolt gépet. Hiszen nagyipari körülmények között természetesen egészen másra lesz szükség, mint az otthoni kis műhelybe. Ezzel alapvetően már le is szűkítetted a kört egy kicsit. Alapvetően három típus közül válogathatsz, melyeket érdemes egy kicsit alaposabban megismerned a döntés előtt.

Az MMA hegesztőgépek esetében az elektróda és a munkadarab között létrehozott villamos ív olvasztja meg az összeillesztendő darabokat, melynek során dermedéssel kapcsolja össze a hegesztendő felületeket. Hátránya, hogy a keletkező salak miatt sokkal nehezebb látni, pontosan hol jársz éppen a munkafolyamatban, egy kis gyakorlás után viszont gyönyörű munkát végezhetsz.

Mikor AWI hegesztésről beszélünk, akkor magasabb feszültségre, valamint védőgázra is szükség van. Ezzel a módszerrel vékonyabb anyagokat is nagyon szépen össze tudsz illeszteni, legyen szó acél, rozsdamentes vagy alumínium felületről. Fontos tudni, hogy az így végzett munkafolyamatok igen hosszúak, cserébe viszont kiemelten biztosított a precíz munkavégzés.

A CO hegesztőgépek választékában akkor érdemes szétnézned, ha gyakran hegesztesz ipari keretek között, ugyanis ezzel nem csak gyorsan haladhatsz, de nagyon szép varratokat is hozhatsz létre. Természetesen ehhez szükség lesz a megfelelő hegesztőhuzalra, valamint védőgázra is.

2. Mekkora a keret, amit a vásárlásra szánsz?

A cél mellett fontos tényező az árkategória is, hiszen sokat számít a választásnál az is, mekkora a keret amit szeretnél hegesztőgép vásárlására szánni. Így megint egy kicsivel kisebb lett a számodra megfelelő gépek köre. Fontos tudnod, hogy az AWI és a CO hegesztőgépek nagy része alapvetően a drágább kategóriába tartozik, azonban ha ipari körülmények között használod, akkor a gyorsaság és a precizitás miatt nagyon hamar megtérül majd az összeg, amit befektettél. Természetesen az MMA gépek esetén is léteznek különböző árkategóriák, ha már dolgoztál ilyen géppel és megszoktad a működését, ebben a kategóriában is bátran keresgélhetsz.

3. A márka is sokat elárulhat a hegesztőgépről.

Szintén mérvadó lehet a választás során a márkanév is. Ha szakmabeli vagy, akkor biztosan van már kedvenc gyártód, akitől szívesen vásárolsz, viszont ha szeretnél újítani vagy kezdőként nem igazán tudod, melyik név mit takar, akkor érdemes alaposan belevetned magad a kínálatba, hiszen most te is megtalálhatod a kedvencedet.

Keresés