Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Automata hegesztőpajzs

Amennyire hasznos tevékenység a hegesztés, éppen annyira veszélyes is. Gyakorlatilag teljesen mindegy, hogy a hegesztés hozzátartozik a munkájához vagy egy otthoni ezermestert üdvözölhetünk a személyében, a veszélyforrások ugyanazok. Hiába a rutin vagy a több éves szakmai múlt, a felpattanó szikrák, az ívfény és a magas hőhatás mindegyike kárt tehet az arcában vagy a szemeiben. Éppen ezért érdemes beszereznie egy igazán profi hegesztőpajzsot, amely nem csak a balesetek ellen véd, de még a munkáját is segíti.

Rendezés:

Míg évtizedekkel ezelőtt, kisfiúként a nagypapa mellett tüsténkedve azt láthatta, hogy a hegesztőpajzs legfőbb feladata az arc védelme, addig mára ez más számos praktikus funkcióval egészült ki. Egy automata hegesztőpajzs segítségével pedig nem csak biztonságosan és precízen végezheti a munkáját, de még időt is spórolhat. Ez pedig minden ezermester álma!

Mit tudhat egy hegesztőpajzs, ami nem csak megvédi, de segíti is munka közben?

Egy fényre sötétedő hegesztőpajzs olyan, akár egy jó asszisztens, aki mindig éppen azt csinálja, amire Önnek szüksége van a munkafolyamat során. Ha kell, megvédi a felpattanó szikráktól, ha pedig szükséges, elsötétíti az üvegfelületet olyan mértékben, amely az Ön egyéni igényeinek megfelel. A teljes mértékben automatikus rendszer ugyanis lehetőséget ad arra, hogy működését abszolút a saját igényeire szabja. Ezek után persze joggal merül fel a kérdés, hogy mégis hogyan lehetséges mindez? Megmutatjuk!

Teljes mértékben automata, de van lehetőség manuális beállításokra is!

Legyen szó bármelyik típusról is, az automatikusan sötétedő hegesztőpajzs lényege, hogy bár teljesen automata módon végzi el a „rá bízott feladatokat”, azonban azt Ön állíthatja be azt, hogy milyen érzékenyen reagáljon, a hegesztést követően mennyi ideig világítsa meg a szűrőt, de szabályozhatja a rekesz sötétségét is. A jó hír, hogy ezeket csak egyszer kell beállítania, innentől kezdve a pajzs automatikusan ezeket az instrukciókat követi majd. Később pedig ha mégsem elégedett, még mindig módosíthatja a kiadott instrukciókat. Így pontosan úgy működik majd minden, ahogy az Önnek a leginkább megfelel.

Mitől olyan biztonságosak ezek a hegesztőmaszkok?

Alapvetően két fő oka van annak, hogy biztonságosak ezek a pajzsok. Az egyik, hogy a külső borítás tűzálló PP anyagból áll, így sem a hő, sem pedig a szikrák miatt sem kell aggódnia, nem tehetnek kárt sem a szemében, sem pedig az arcában. A másik, hogy a napfényben teljesen áttetsző üvegfelület a hegesztőgép fényének hatására azonnal sötétedni kezd a beállított mértéknek megfelelően, így már az ívfény felbukkanásának pillanatától védve van a szeme világa. Mindennek köszönhetően pedig egy pillanatra sem kell felemelnie a pajzsot, amíg tart a munkafolyamat.

Hogyan könnyítik meg a munkát ezek az automata hegesztőpajzsok?

Az egyik legnagyobb titok a precíz munka elvégzéséhez, hogy tisztán láthassa a felületet, amelyen dolgozik. Ez pedig csak abban az esetben lehetséges, ha az üvegfelület megfelelő időben és mértékben sötétedik el az hegesztés során. Ezt segíti az üveg résznél elhelyezett cserélhető címke is, melyet egyszerűen eltávolíthat, ha a külső behatások már túlságosan korrodálták azt. Ráadásul az automata sötétítésnek köszönhetően nem kell folyton le – és felhajtani a pajzsot, hiszen amint kialszik a hegesztőgép fénye, újra áttetszővé válik az üveg.

Mi adja az energiát az automatikusan sötétedő hegesztőpajzsnak?

A pajzs típusától függően a munkavégzéshez szükséges energiáról a szerkezetekben levő napelem cella, valamint a cserélhető Líthium elemek gondoskodnak, melyek között a koordinációt egy beépített tápegység végzi. Természetesen ha kimerülnek a tartalékok, nem áll le azonnal a rendszer működése, hiszen az igazán veszélyes lenne. A belső részben egy felvillanó piros fény jelzi, ha lemerülőben van a pajzs, így még időben gondoskodhat a töltésről. Így a pajzs csak addig van áram alatt, míg feltöltődnek a tartalékai. Összefoglalva: az automata hegesztőpajzsok biztosítják az optimális munkavégzés feltételeit mindenféle szempontból.

Keresés