Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Fűnyíró gépek

Fűnyíró webáruházunk kínálatában megtalálhatod az összes típust, bármilyen munkáról is legyen szó, itt jó helyen jársz. Ha egy szép, ápolt gyepet szeretnél, akkor a lejjebb lévő kerti fűnyíró gépeink tökéletes megoldást jelentenek majd számodra. Válaszd ki, hogy milyen típust, milyen meghajtást szeretnél, intézd el otthonod kényelméből a a fűnyíró vásárlást néhány kattintással.

Akkus fűnyíró Akkus fűnyíró
Kényelmesen használható akkus fűnyíróink
Benzines fűnyíró Benzines fűnyíró
Benzinmotoros fűnyíró választékunk
Elektromos fűnyíró Elektromos fűnyíró
Elektromos fűnyíró választékunk
Fűnyíró robot Fűnyíró robot
Robotfűnyíró és tartozékai
Fűnyíró traktor Fűnyíró traktor
Ráülős fűnyíró traktor választékunk

Milyen fűnyíró típusok vannak, melyik kinek való?

Ha megnézed feljebb, láthatod, hogy több féle fűnyírót kínálunk, szinte el lehet veszni a széles választékban. Itt egy rövid kis segítség a könnyebb döntéshez.

Fűnyíró, fűnyíró robot, vagy fűnyíró traktor?

Először ezt célszerű eldönteni, hisz nem mindegy, hogy milyen feladatra keresel eszközt. Nézzük melyik mit tud, előnyeiket és hátrányaikat.

Fűnyíró traktort általában nagyobb területre célszerű választani, 500-1000 négyzetmétertől fölfelé éri meg igazán. Egy kis udvarra teljesen felesleges, sőt még nehezebb is vele a munka, hisz karbantartást igényel, tárolása is nehezebb. Viszont ha 1000 négyzetméternél nagyobb területet kell rendben tartanod, akkor a tökéletes megoldást ő jelenti. Létezik belőle gyűjtős változat és mulcsozós, kidobós is, ez akkor fontos szempont, ha nem szeretnéd, hogy bármilyen fűszál is maradjon utánad. Külön kiemelendő, hogy többféle tartozékkal és pótalkatrésszel felszerelhetőek, így akár egy teljeskörű mindenes kerti gépként is megállják a helyüket, hisz utánfotót rakhatsz utána, esetleg egy hólapátot elébe, ha szükséges.

 

A másik nagy részleg a hagyományos fűnyírók, amik a legtöbb kis és közepes méretű területre ideálisak lehetnek. Ami itt fontos szempont az a hajtás típusa, megkülönböztetünk ugyanis suhanó, akkus fűnyíró, benzines fűnyíró és elektromos fűnyíró változatokat. Mindegyiknek van előnye és hátránya szintén.
Az akkus fűnyíró tiszta, halk, egyszerűen kezelhető, ugyanakkor az akku kapacitása véges, korlátozott ideig használható, épp ezért kis területekre kínál megoldást.
A benzines fűnyíró előnye, hogy amíg van nálad üzemanyag, addig bárhol, bármeddig dolgozhatsz vele, nem vagy semmihez kötve. Hátránya viszont, hogy zajosabb, környezetszennyezőbb és a robbanómotor jóval több karbantartást igényelhet.
Végül az elektromos fűnyíró amit meg kell még említeni, mint alternatívát. Előnye, hogy egyszerűen, könnyen használható, a benzineshez hasonlóan bármeddig üzemelhet, hátránya viszont, hogy a vezeték hosszáig vagy limitálva, tehát helyhez kötött a használata.
Végezetül a mechanikus fűnyíró, amiről szót kell ejteni. Ezekben elmés áttétek révén a kerekek forgása hajtja meg a késeket. Abszolút környezetbarát, hisz semmilyen külső energiaforrásra nincs szükség rajtad kívül. Sokkal szebb, tisztább vágásra képes, mint bármely más pengés szerkezet, ugyanis teljesen eltérő módon vágja a fűszálat. Épp ezért a növény egészsége szempontjából ez a legjobb választás. Hátránya ugyanakkor, hogy magas fűvel nem boldogul, ezért sűrűn kell elővenni majd. Leginkább picike udvarokhoz, javasolt, ahol 1-2 naponta végig tudsz szaladni vele.
Fontos ugyanakkor, hogy teljesítményben nincs nagy különbség az egyes típusok között, így inkább a rendszeresen nyírt terület típusától függ, hogy melyiket célszerű választanod.

 

Szintén érdemes még a fűnyíró rendelés előtt eldöntened, hogy milyen egyéb funkcióra van szükséged a levágott fűszálak kezeléséhez. Itt alapvetően két megoldás van, amire gondolunk.

Fűgyűjtős fűnyíró vagy mulcsozós fűnyíró?
A fűgyűjtős esetében értelemszerűen a gép hátuljában kerül összegyűjtése a levágott fű egy fűgyűjtőben. Amit ennél fontos szempont az a minél nagyobb fűgyűjtő, ugyanis annál ritkábban kell ürítened. Előnye, hogy nem marad semmilyen fűszál utánad, hátránya, hogy emiatt időnként pótolnod kell a tápanyagokat a talajba, hisz a növények növekedése során felélik azt. Ha elviszed mindig a levágott füvet, akkor nem jut vissza semmi, emiatt pedig idővel kimerülhet az.
A mulcsozó fűnyíró gyakorlatilag annyit csinál, hogy a gépben forgó kés a kialakításának köszönhetően légáramlattal lebegteti a levágott fűszálakat, amiket így egészen apró darabokra vág. Nem kell foglalkoznod semmivel utána, sőt ősszel akár a lehullott faleveleket is ledarálhatod így. Hátránya ugyanakkor, hogy a mulcsként otthagyott fűszálak könnyen befullaszthatják a talajt, emiatt pedig időről-időre elő kell venni a gyepszellőztetőt is.

 

A harmadik nagy csoportunk a fűnyíró robot, ami már igazi 21. századi megoldást kínál számodra. Egy viszonylag egyszerű telepítés után gyakorlatilag semmi dolgod nincs vele a későbbiekben. Előre be kell programoznod, hogy mikor mit csináljon, utána pedig elvégzi helyetted a fűnyírást akár olyankor, amikor te épp nem is vagy otthon és te már csak a frissen nyírt gyep illatára érsz haza akár minden nap. A legújabb önjáró gépek már akár 5-6000 négyzetméteres egyenetlen területekkel is elboldogulnak, így sok helyen számításba jöhet, mint alternatíva. Hátránya ugyanakkor, hogy egyelőre még jóval magasabb az áruk, mint bármely más hasonló területre szánt hagyományos fűnyírónak.

Keresés