Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Benzines fűnyíró választékunk

A benzines fűnyíró megfelelő választásnak bizonyul kisebb-nagyobb kertekben, de akár nagyobb területekre is. Az erőteljes motoros fűnyíró gépek nincsenek helyhez kötve, bárhol használhatod őket, csupán gondoskodni kell az üzemanyag utánpótlásról. Ebben a kategóriában találod az összes ilyen gépünket, görgess lejjebb és válaszd ki a számodra legmegfelelőbbet!

Rendezés:
Utolsó 1 db raktáron
99.900 Ft
Utolsó 1 db raktáron
123.900 Ft
Utolsó 1 db raktáron
124.900 Ft

Benzines fűnyírót általában nagyobb területek gondozására ajánljuk, általában az 5-600 négyzetmétertől nagyobb helyekre ideális. Ettől kisebb helyeken kevésbé célszerű, oda inkább egy kisebb teljesítményű akkus vagy elektromos lehet a megoldás, ám nyilván ha minden kerti szerszámod benzines, akkor ott is jó lehet, csak nem túl hatékony megoldás.

Hatalmas előnye, hogy nem vagy helyhez kötve, nem kell a kábelre figyelni, vagy az akku kapacitást ellenőrizgetni, akár órákon át kényelmesen tudsz dolgozni vele. Erőteljes, mondhatni igénytelen motorjának hála még a legelhanyagoltabb, gazos területeken is szépen fog menni, ha például hétvégi telekre kell, vagy nagyobb ipari területek gondozásához keresel ideális fűnyírót, akkor benzinest kell választanod.

Hátrányként azt lehet felhozni, hogy a motoros fűnyíró hangosabb, büdösebb, mint árammal működő társai, illetve a motor felépítése miatt több a hibalehetőség is, plusz valamivel több karbantartást igényel. Ezt minden esetben neked kell mérlegelned, hogy ezek a kellemetlenségek mennyire fontosak, ám a területtől függ leginkább, hogy mennyire kell egyáltalán gondolkozni más meghajtásban.

A benzinmotoros fűnyíróból is kétféle konstrukció létezik.

A fűgyűjtős benzines fűnyíró általában nagyobb méretű kosárral kapható, mint egy akkus vagy elektromos, mivel eleve nagyobb területre vannak tervezve. Ezáltal jóval ritkábban kell ürítened, így gyorsabban tudsz végezni a munkával.
Az oldalkidobós benzines fűnyíró még ezt a terhet is leveszi a válladról, egyszerűen csak szétszórja a levágott fűszálakat oldalra. Mulcsozós változata még össze is darabolja ezeket a fűszálakat, így juttatva vissza valamennyi tápanyagot a talajba. Amennyiben fontos, hogy esztétikus pázsitot hagyj magad után, akkor érdemes lehet a mulcsozós változatot választanod, ha ez kevésbé szempont, mert pl. nincs annyira szem előtt a terület, akkor felesleges erre plusz pénzt áldoznod.

A nagy területen történő fűnyíráshoz roppant hasznos, ha eleve önjáró benzines fűnyíró mellett döntesz, hisz ezek a gépek semmiképp sem a pehelykönnyű kategóriába tartoznak, így nem árt, ha nem kell órákon keresztül magad előtt tologatnod egy 20-30 kilogrammos gépet, hanem egyszerűen csak kényelmesen sétálsz mögötte és irányítod.

Keresés