Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Elektromos fűnyíró

Elektromos fűnyíró gépeinkkel mesésen egyszerű a munka. Kicsi és nagy kertekhez, udvarokhoz is kiváló választás lesz. Üzembiztos, megbízható felépítésének hála hosszú évekig fognak szolgálni. Zéró károsanyag kibocsátás, minőségi motor, mely teljesen gondozásmentes. Nem kell töltögetni az akkut, nem kell olajjal, vagy benzinnel szórakozni, bedugod a hosszabbítót és már mehetsz is. Egyszerű, gyors, praktikus megoldás a fűnyíró elektromos változata, ami sok-sok évnyi kiforrott technológiát képvisel. Webáruházunk kínálatában többféle fűgyűjtős vagy oldalkidobós elektromos fűnyíró közül válogathatsz, görgess lejjebb és nézd meg termékeinket!

 

Rendezés:
Utolsó 2 db raktáron
26.990 Ft
Utolsó 2 db raktáron
27.900 Ft
Utolsó 1 db raktáron
39.900 Ft
Utolsó 1 db raktáron
52.900 Ft
Utolsó 1 db raktáron
83.900 Ft
5-12 munkanap
109.900 Ft

Hova és mikor érdemes elektromos fűnyírót választani?

Mivel a piacon számtalan nagy teljesítményű elektromos fűnyíró található, ezért általánosságban elmondható, hogy kisebb előkertektől kezdve akár több ezer négyzetméterig állja a sarat - feltéve ha van elég hosszú hosszabbítód hozzá. Akkor célszerű elektromos változat mellett dönteni, ha nem feltétlen bízol az akkus megoldásokban (bár felesleges aggódni az újabb változatok miatt), és emelkedőn is használni akarod. A benzines gépek nincsenek nagy barátságban azzal, ha meredek emelkedőn (30 foknál meredekebb) kell dolgozni velük, így dimbes-dombos területen inkább az elektromos fűnyíró vásárlás lesz a jó döntés.

Milyen előnyei vannak az elektromos fűnyírónak?

Az első amit érdemes kiemelni az, hogy a motor nem igényel szinte semmilyen gondozást, vagy karbantartást. Nekem otthon egy 10 éves gép van, soha nem láttam még, hogy mi hajtja. Bedugom, elindítom, lenyírom az udvart, utána megtakarítom a rátapadt fűszálaktól és ennyi. Egy jól megválasztott, kellően erős gép téged is hosszú éveken keresztül ki fog szolgálni. Mivel maga a villanymotor egy pofonegyszerű szerkezet, ezért kicsi a meghibásodás lehetősége.

További előnye, hogy nagyságrendekkel halkabb, mint benzinmotoros társa, ez főleg a szomszédság miatt lehet fontos szempont. Nem kell benzineskannával szaladgálnod, nem kell a motorolajjal piszmogni, egyszerűen csak kell egy kellően hosszú kábel és bármeddig mehetsz vele. Sőt, itt vedd számításba azt is, hogy a benzinnek is van ám költsége - 1-2 liter benzin talán nem vág földhöz, de éves, vagy 10 éves időtávban nézve már tetemes költsége lehet. Az elektromos fűnyíró esetében ezzel nem kell számolnod.

Ne hallgassuk el természetesen a hátrányokat sem!

Ami miatt legtöbben letesznek az elektromos gépekről az maga a kábel. Valóban, eleinte talán kényelmetlen lehet, hogy mindig kerülgetni kell, összegubancolódik, át kell emelni nyírás közben a gép fölött, esetleg beakad valahova. Ugyanakkor néhány nyírás után úgyis ráérzel, hogy hogy a legcélszerűbb haladni és miként tudod a leggyorsabb módon levágni a füvet. Sőt, ha beszerzel egy egyszerű kábeldobot, akkor még a gabalyodás miatt sem kell aggódnod.

Ellenben ha tényleg össze-vissza kell menni, ha tele van a terep mindenféle akadállyal, akkor a jó megoldás valamely vezeték nélküli fűnyíró lesz számodra!

Másik hátrány lehet még, hogy egy hasonló árkategóriában lévő benzines általában erősebb, mint a fűnyíró elektromos változata. Ez akkor lehet szempont, ha nem csak tökéletes zöld pázsitot kell nyírni, hanem magasra nőtt, durván gazos területen is használni szeretnéd. Ebben az esetben figyelj arra, hogy legalább 1200-1300 Wattos motorral szerelt gépet válassz, ez már elboldogul erősebb növényzettel is.

Az elektromos fűnyíró árak mitől függnek?

Az egyik fontos szempont természetesen a teljesítmény, ami nagy átlagban 900 és 1800 Watt között mozog. Minél erősebb a motor, általában annál zsebbenyúlósabb lesz a vásárlás. Ugyancsak emelheti az árat néhány kényelmi funkció. Amennyiben önjáró elektromos fűnyíró mellett döntesz, akkor az erre áldozott plusz pénz nagyságrendekkel fogja könnyíteni a munkát. Gyakorlatilag fizikai erőkifejtés nélkül tudod szép tisztára nyírni az udvart, idősebbeknek, hölgyeknek erősen javasolt, hogy ilyen funkcióval ellátott gépet válasszanak.

Nem mindegy a felhasznált anyagok minősége sem. Találhatsz fémházas változatot, ami roppant strapabíró, a kőfelverődések sem okoznak érdemi kárt benne - ugyanakkor megdobják a gép súlyát. Vannak még a jól megszokott műanyag borítású gépek, amelyek könnyebbek, ám kevésbé ellenállóak. Normál használat mellett természetesen egyiknek sem lesz semmi baja, még az alacsonyabb árfekvésű gépek is bírják a kiképzést.

Az is szempont, hogy milyen módon tudod állítani a vágásmagasságot. Erre időről-időre sort kell keríteni, főleg ősszel és tavasszal, illetve akkor, ha valami miatt a szokásostól hosszabb idő kimaradt 2 nyírás között. Egyszerűbb gépek esetében akár a kerekek leszerelésére is szükség lehet, míg a modernebb masináknál már központilag tudod állítani a vágásmagasságot.

Időnként meg kell élezni a késeket - ennél sem mindegy, hogy mennyire könnyű levenni a pengét, illetve, hogy mennyire erős, minőségi, amit a fűnyíród mellé kapsz. Szerencsére azért a nálunk található gépek ebben a tekintetben nem okoznak csalódást.

Fűgyűjtős vagy mulcsozós elektromos fűnyíró?

Ez szintén gyakran előforduló kérdés, hogy mégis mit kellene kezdeni a levágott fűszálakkal. Ugyebár vagy összegyűjtöd és a komposztra viszed, vagy szétteríted a pázsiton. Mindkettőnek van előnye és hátránya is természetesen.
Amennyiben fűgyűjtőt használsz, akkor hamarabb kimerülhet a talaj, ebben az esetben érdemes valamilyen formában tápanyagot juttatni a pázsitra azért, hogy szépen tudjanak nőni a fűszálak. A fűgyűjtőnek ami igazán nagy hátránya, hogy ha nagyobb telked van és esetleg ritkábban tudod nyírni az udvart, akkor bizony sűrűn üríteni kell.

A mulcsozó fűnyíróval ilyen gond nincs, azonnal fel is aprítja apró darabokra a fűszálakat, amiket aztán egyenletesen szétterít. Ezzel egyből vissza is tudsz juttatni valamennyi tápanyagot, hisz a szétszórt fűnyesedék hamar lebomlik és visszakerül a körforgásba. Ugyanakkor viszont azzal számolnod kell, hogy ez a sok apró fűszál elzárhatja a talajt a levegőtől. Összetapadva egy vékony, filcszerű réteget hoz létre, amitől aztán nem tud levegőhöz jutni az alatta lévő föld, ez pedig ideális körülményeket teremt a mohásodáshoz. Így ha mulcsozó elektromos fűnyírót használsz, akkor gondoskodj arról, hogy megfelelően szellőztesd is a talajt időnként. Ezt megteheted kézi vagy gépi gyepszellőztetővel is.

Keresés