Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Ágvágó, sövényvágó gépek

Sövényvágó gép segítségével neked is szép, rendezett lehet a zöld fal, mely eltakarja otthonod a kíváncsi tekintetek elől. Egy esztétikus sövény nem csak fizikai akadályt jelent, hanem egyszerűen jó ránézni, életteret, búvóhelyet biztosít a madarak, rovarok számára, segít abban, hogy szebb, lélegzőbb lehessen kerted. Ha sövényvágó vásárlás jár a fejedben, akkor nálunk jó helyen jársz.
Ugyancsak nem tévedtél el, ha ágvágó után kutatsz. Magassági ágvágó fűrész kínálatunkban olyan gépekre lelhetsz, melyekkel egyszerű és hatékony a gallyazás, megszabadulhatsz általuk a veszélyesebb ágaktól, fiatalító metszést végezhetsz növényeiden. Többféle meghajtással kínáljuk őket, így te döntheted el, hogy akkus, elektromos, vagy benzines gépre van-e szükséged a te helyzetedben.

Akkus sövényvágó, ágvágó Akkus sövényvágó, ágvágó
Akkus ágvágó, akkus sövényvágó gépeink
Benzines sövényvágó, ágvágó Benzines sövényvágó, ágvágó
Benzines ágvágó, benzines sövényvágó gépeink
Elektromos sövényvágó, ágvágó Elektromos sövényvágó, ágvágó
Elektromos ágvágó és sövényvágó gépeink

Minden kisebb és nagyobb kertben elfog érkezni az az időszak, amikor meg kell ritkítani a növényzetet. Legyen szó akár arról, hogy gyümölcsfát kell metszeni, akár arról, hogy a zöldnövények elburjánzanak egész odáig, hogy sajnos olykor-olykor megbetegszik egy fa, netán megsérül egy vihar során.

Nagyon sokféle gép között válogathatsz, ha szeretnél rendet tartani a kertedben, ám talán nem biztos, hogy pontosan tudod, hogy mikor mire van szükség. Mielőtt mélyebben belemennénk, fontos tudni, hogy szinte minden gépből rendelkezésre áll kézi erővel "hajtott" és gépesített megoldás is. Értelemszerűen utóbbi verziók drágábbak, ugyanakkor ha sok tennivaló van, akkor hihetetlenül jó szolgálatot tesznek, hisz nagyságrendekkel gyorsabban és sokkal kisebb fáradtsággal tudod ugyanazt a munkát elvégezni. Tegyünk tehát egy kis rendet a fejekben a növényápolási gépek körül.

Ágvágó vagy ágvágó fűrész

Mindkettőt ágvágónak hívjuk, de nem ugyanazt jelenti. Az ágvágó esetében vannak a klasszikus kézi eszközök, amik tényleg ollóra hajaznak, ezekkel 3-4 centi átmérőjű ágakat is át tudsz vágni, ha jó erőben vagy. Száraz ágakkal nehezebben boldogul, sok erőkifejtést igényel, illetve eléggé szenved is tőle az olló. Ha vékony, nedvdús növényeket kell darabolni és nincs nagyon sok tennivaló, akkor jó megoldás lehet. 
Egyéb esetekben érdemes meggondolni, hogy beruházz egy gépi változatra.
Az ágvágó fűrész nevéből adódóan fűrészelő mozgással vág, ezzel már jóval vastagabb ágaknak is nekieshetsz.

Kiemelendő itt még a magassági ágvágó, mely egy teleszkópos nyélre szerelt "mini láncfűrész" - ezzel kényelmesen, a földről tudod megritkítani az ágakat.

Sövényvágó

A klasszikus sövényvágó vagy sövénynyíró talán kevesebb bemutatást igényel. A lágyszárú, vékonyabb sövény növényeket, mint pl. a puszpáng, babérmeggy vághatod vele. Ezzel a géppel szépen formára tudod alakítani a növényzetet, kordában tudod tartani azt. A sövénynyíró működési elve hasonló a hajnyíró gép, vagy az alternáló kasza működéséhez. Két sor penge van, melyből az egyik fix, a második sor penge pedig mozog, így vágja el a közé került ágakat. Ezekből is kaphatók magassági sövényvágók is, melyek teleszkópos nyéllel rendelkeznek, így könnyítik meg a nagy magasságban való munkavégzést.

Keresés