Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Elektromos kerékpár/robogó

Régóta szemezgetsz már valamilyen elektromos járgánnyal? Itt jó helyen jársz, hisz baráti áron szerezhetsz be egy elektromos biciklit vagy elektromos robogót. Pofonegyszerűen üzemeltethetőek, nagy hatótávolsággal rendelkeznek, este pedig szépen csendben tudod tölteni őket. A bicikliket szinte meg sem lehet különböztetni a hagyományos kerékpároktól, annyira profi módon van beépítve a hajtásrendszer, ezekre még jogosítvány sem kell. A robogók esetében viszont kell, hogy legyen legalább A1 jogosítvány! Nézd meg, hogy miket kínálunk, válaszd ki a számodra szimpatikus darabot.

Rendezés:

Megéri elektromos biciklit vagy robogót venni?

Erre nagyon röviden a válasz igen. Viszont nyilván bemondásra te sem hiszed el, szóval röviden bemutatnánk miért éri meg beruháznod egy pedelecre vagy egy elektromos robogóra.

Értem én, hogy gőzgép, de mi hajtja?

Ahogy a nevéből is egyértelmű, egy nagy kapacitású, ugyanakkor könnyű akkumulátorral vannak felszerelve ezek a járművek, melyek - akárcsak pl. egy Tesla esetében - egy elektromos motort hajtanak. Ennek hatalmas előnye, hogy már az első pillanattól maximális teljesítményt képesek leadni. Míg egy benzines motor esetében szépen játszani kell a váltóval, hogy megfelelően gyorsulhass, az elektromos motor azonnal teljes erővel gyorsít.

Meg kell különböztetni a biciklit és a robogót működési szempontból.

A pedelec esetében az elektromos motor nem helyetted dolgozik, hanem téged segítve. Ezeket a kerékpárokat is kell tekerni, akárcsak a hagyományos változatot, viszont a motor rásegít erre, így sokkal kisebb erőt kell kifejtened. Nagyobb távolságokat tudsz megtenni kifulladás nélkül, dombnak-hegynek felfelé sem kell lihegned, soha nem látott könnyedséggel fogsz suhanni. Megerőltetés nélkül suhanhatsz egész nap a városban, vagy versenyre kelhetsz akár egy profi biciklissel is.
Az elektromos robogó egy kicsit más tészta. Ez tulajdonképpen egy sima robogó, egyedül a “hajtómű” tér el az utcán látható daraboktól. Városi használatra, de akár két település között is tökéletesen működik. Halk, nagyon jól gyorsul, nem kell benzinkútra rohangálni vele, egyszerűen csak nap végén töltőre dugod, mint a telefonod szoktad és reggel suhanhatsz tovább vele.

Mennyit lehet menni velük?

Ismét ketté kell szedni a kategóriában lévő járműveket. Az elektromos biciklik kb. 10 Ah kapacitással rendelkeznek, amennyiben csak rásegítésre használod az akksit, akkor ezzel nagyjából 60-80 kilométert tudsz megtenni egy töltéssel. Az újabb fejlesztésű pedelecek intelligens módon, folyamatosan figyelik, hogy milyen erősen tekersz és ennek megfelelően adagolják a kakaót, így csak akkor üzemel, ha valóban szükség van rá.
Ezzel szemben a robogó, ahogy feljebb is írtuk, “igazi” robogóként működik. Tehát folyamatosan az akkumulátorról üzemel a jármű, emiatt pedig nagyobb akksira van szüksége természetesen. Átlagosan 20 Ah-ás akksijával kb. 65 kilométert tudsz megtenni, nagyjából 40-50 kilométeres sebességgel. Városon belül tökéletes eszköz, mellyel egy csepp izzadtság nélkül tudsz haladni még araszoló forgalomban is.

Keresés