Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Villanypásztor vezeték, szalag

Az állattartás soha nem egyszerű, épp ezért nyújt óriási segítséget egy jó villanypásztor, kutyáknak, lovaknak, egyéb jószágoknak megfelelő elkerítést biztosítva. Az egész rendszer lelke ugyan a gép, ami az energiát szolgáltatja, viszont a másik felét a vezetékek és a szalagok jelentik, hisz végső soron ezek adják át ezt az energiát, ezek adják a visszatartó erőt. Mivel minden faj és minden terület más, ezért a felhasznált villanypásztor vezeték sem mindegy. Sőt, az sem, hogy vezeték vagy pedig villanypásztor szalag van használatban. Legtöbbször pont ez a kérdés merül ugyanis fel - villanypásztor vezeték, vagy villanypásztor szalag?
A villanypásztor vezeték előnye, hogy nevéből fakadóan is egy erősebb, masszívabb elem, ami már önmagában is biztosít valamennyi ellenállást, hisz magasabb szakítószilárdságuk van. A vékony, hengeres forma lehetővé teszi, hogy akár hosszabb szőrű állatok (kecskék, juhok stb) ellen is hatásos, a szőrszálak közé könnyebben "befurakodik" a vezeték, így közvetlen a bőrrel érintkezhet. Hátránya, hogy ha egyszer kihelyezted, akkor nem igazán lesz egyszerű eltávolítani.
A villanypásztor szalag előnye, hogy jól látható, így ha már egyszer találkozott vele az állat és rájött, hogy milyen "kellemes" élmény, utána már a puszta látványa is segít távol tartani a határtól. Az alacsony szakítószilárdság hátrányt jelent, ám egyúttal megvan az az előnye, hogy ha ne adj' Isten menekülnie kell az állatoknak, könnyedén át tudják szakítani azt. Könnyedén áthelyezhető, újra felhasználható.

Több méretben és vastagságban állnak rendelkezésre villanypásztor vezetékek és villanypásztor szalagok, válaszd ki a szükséges verziót lejjebb görgetve.
Rendezés:

Keresés