Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Villanypásztor és kiegészítők

Villanypásztoraink és a hozzájuk kapcsolódó villanypásztor tartozékok segítenek abban, hogy megfelelően el tudd keríteni állataidat. Csupán néhány villanypásztor karó, némi vezeték kell hozzá, hogy egy ormótlan nagy kerítés helyett szinte észrevétlen módon jelölhesd ki a területed határait.

Villanypásztor készülékek Villanypásztor készülékek
Villanypásztor készülék többféle erősségben
Villanypásztor tartozékok Villanypásztor tartozékok
Kiegészítők villanypásztorhoz
Villanypásztor vezeték Villanypásztor vezeték
Villanypásztor szalag és vezeték kínálatunk

Villanypásztor szett - mikor és hol érdemes használni?

Villanypásztor gyakorlatilag minden állattartással foglalkozó embernek szükséges. Ez a könnyen és egyszerűen üzembe helyezhető szerkezet segít kordában tartani az állatokat, anélkül, hogy bármilyen komolyabb sérülést okozna nekik. A működési elve egyszerű, az áramforrás magas feszültséget generál, aminél az áramkört aztán az állat zárja, amikor hozzáér a villanypásztor vezetékhez vagy a szalaghoz. Ekkor egy erős csípést fog érezni, ám ahogy említettük, ez kárt nem okoz benne.

Gyakorlatilag bármilyen állatot kordában lehet így tartani, még a Jurassic Park dinoszauruszait is ilyenek közé zárták. Reméljük nálad csak hagyományos jószágok vannak :) 

Villanypásztor kutyáknak

Kevesen tudják, de a házikedvenceket is lehet villanypásztorral terelgetni. Amennyiben egy nagyobb tanyán kell járőröznie a kutyának, vagy egyszerűen csak szeretnéd megóvni a blöki tevékenységétől kerted valamely részét, akkor telepítheted a villanypásztort úgy, hogy a kutya kívül vagy akár belül legyen a vezetékeken. Minden esetben fontos előre felbecsülnöd, hogy milyen erősségű eszközt használsz. Egy csivava vagy egy szarvasmarha nem ugyanazt az áramerősséget "igényli", illetve fontos szempont még, hogy az adott állat milyen szőrzettel rendelkezik.

Egy rövid szőrű kutya könnyebben megérzi a villanypásztor csípését, míg mondjuk egy pulinak a szőre jobban szigetel, így ott nagyobb erősségre lehet szükséged. Amennyiben kutyát szeretnél elkeríteni, vagy épp kívül tudni valahonnan, akkor érdemes figyelembe venni azt is, hogy mennyire ugrálós az eb. Ez alatt azt értjük, hogy ha szükséges, akkor érdemes akár magasabban is elhelyezni egy vezetéket. Az alap általában a három vezeték, melyből egy kb. 15 centire a földtől, a második 30-40 centire, a harmadik pedig marmagasságánál legyen. Az esetek nagy részében ez elégséges szokott lenni, a kutya 1-2 csípés után megtanulja, hogy arrafelé nem érdemes mennie, ezután megtartja majd a tisztes távolságot a villanypásztortól.

Keresés