4 dolog, amit a hematit hatásáról tudni érdemes

Spread the love

A hematit egy igen különleges ásvány, amely nem csak megjelenése miatt népszerű, de számos jótékony lelki és testi hatást is tulajdonítanak neki már egészen az ókor óta. Sokan vérkőnek is nevezik, ugyanis az ékszerészek hamar észrevették, hogy csiszolás közben vérpiros nyomot hagy. Jó megmunkálhatósága és polírozhatósága miatt nagyon sok ékszer és dísztárgy készül belőle a mai napig. Lássuk, mi mindent érdemes tudni erről a nem mindennapi kőről!

1. Gyógyítja a lelki problémákat

Számos olyan lelki probléma létezik, amelyekre bizonyos nézetek szerint jótékony hatással van a hematit. Viselője köré ugyanis olyan védőkorlátot épít, amely segít bátrabbnak, céltudatosabbnak lenni a mindennapok során. Megakadályozza, hogy negatív energiák lépjenek az aurába, de támogatást jelent a matematika és a technika tárgyak tanulásához.
Emellett pedig a külső befolyásokkal szemben is ellenállóbbá tesz. Emellett a vitalitásra is hatással van, amely magát az életminőséget is képes javítani. Jótékony hatású továbbá a szenvedélybetegségek és a kényszer legyőzésében is.

2. A testre is pozitív hatással van

A hematit vörös színét a magas vastartalom adja, amely hatásossá teszi a vérrel kapcsolatos betegségekkel szemben. Vagyis nem csupán a jobb vérkép elérésében segít, de a vérnyomás gondokkal vagy éppen a vérszegénységgel küzdőknek is nagy segítség lehet. Segítséget nyújt lábdagadás, érelmeszesedés és visszerek ellen is, de még aranyér esetén is remek eredményeket lehet elérni általa. Komoly szerepe van ezen felül a regenerálódás során is, legyen szó egy apró seb gyógyulásáról vagy egy komolyabb betegségből való felépülésről. Ha pedig valaki méregteleníteni szeretné a szervezetét, abban is nagy segítség lehet, ugyanis a májfunkciókra is hatással van. Babavárás alatt is hordható, ekkor a fáradékonyság előzhető meg vele hatékonyan. Sőt, tavaszi fáradtság vagy fizikai gyengeség esetén is hatékony, sokak szerint néhány napos viselés után máris érezhetjük, hogy energikusabbak vagyunk.

3. Amulettként is használják

Már az ókorban is sokan viselték amulettként, ez pedig a mai napig fennmaradt. Annak idején például sokan tartották úgy, hogy aki ezt viseli, nem veszíthet pert, sőt, sokak szerint a halottak számára is megkönnyítette a lelkük útját. A mai napig sokan tartják azt, hogy véd a gonosz átkok ellen és segít az álmok megóvásában is.

4. Bizonyos csillagjegyekre erősebben hat

Van néhány olyan csillagjegy, amelyekre a hematit erősebben hat, mint a többi jegy esetében. Ilyenek a bak, a vízöntő, a kos és a skorpió szülöttei.

Világszerte vannak lelőhelyei

Gyakorlatilag a világ minden táján fellelhető a hematit, ugyanis megtalálható

  • Ukrajna
  • Oroszország
  • Amerikai Egyesült Államok több államában
  • Kanadában Új-Skóciában és Quebecben
  • Brazília Minas Gerais államában
  • Svájc
  • és Anglia területén is

Emellett hazánkban is több helyen előfordul. A Nagybörzsönyben, Nagyvisnyón, Perkupán, Recsken, Rudabányán, de Velencei-hegységben és Szarvaskőn találtak már hematitot.

Fontos tudni, hogy nagyon sok utánzat létezik belőle, így érdemes nagyon résen lenni. A legfőbb különbség a hematit és a sajtolt vasoxid között, hogy míg az eredetit nem vonzza a mágnes, addig a hamisítványt igen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük