Barkácsolj álomkertet magadnak!

Spread the love

Ha egy kis lakásban élsz, akkor természetes, hogy néha rád tör a bezártság érzése. Zavaró lehet a szomszéd lakásokból, a folyosóról beszűrődő zaj, az az érzésed, hogy sohasem vagy egyedül. A soha véget nem érő lakógyűlésekkel, az egymásra erőltetett akarattal, az ott felhozott sérelmekkel már tele van a hócipőd?

Ha házba költözöl, akkor a döntés szabadsága csakis a tiéd. Olyan színűre fested, amilyenre csak akarod, a gyerekek akkor mennek ki a kertbe játszani, amikor csak akarnak, annyi háziállatot tartasz, amennyi csak elfér.

A szomszédok nem a fal másik oldalán lesznek, hanem kellő távolságban ahhoz, hogy ne is vedd észre, hogy vannak. A saját életteretekben végre tényleg azt csinálhattok, amit szeretnétek, amikor szeretnétek. Senki nem fogja számonkérni, ha este tíz órakor állsz neki beverni egy szeget, fúrni, vagy simán csak hangosabban szeretnéd hallgatni a zenét, mert éppen éjfélkor volt kedved kiülni a teraszra meginni valamit, esetleg grillezni a barátokkal.

Készítsd el az álmaid!

Gyarapodik a család, vagy egyszerűen csak szűkösnek érzed a mostani élettered? Gondolkodsz rajta, hogy kertes házba költözz, mert szeretnél hódolni a barkácsszenvedélyednek? Akkor ne habozz, vágj bele!

A megfelelő barkácsszerszámok kiválasztása

Igazán testhezálló ez a lehetőség, ha szeretitek a barkácsolást, tenni-venni a ház körül. Egy kertben, udvarban sokkal szabadabban élhettek, arról nem is beszélve, hogy sokkal több hely is a rendelkezésetekre fog állni. Azzal azonban tisztában kell lenned, hogy egy házzal, kiváltképp a kertes házzal több munka van, mint a lakással. Eleve nagyobb a terület, és nincs házmester, aki felügyel mindenre. Az onnantól kezdve a te dolgod lesz.

Barkácsszerszámok a műhelyben

Ha igazi ezermester vagy, a megfelelő szerszámkészlettel, akkor ezzel nem lesz semmi gond. Egy ház körül mindig akad valami tennivaló. Komoly odafigyelést és rendszeres karbantartást igényel. A füvet folyamatosan kell gondozni és nyírni, télen lapátolni a havat, tisztán tartani az ereszcsatornát stb. Az állagmegóvás mellett azonban a biztonságra is komoly hangsúlyt kell fektetni, ami elsődlegesen a megfelelő kerítés, kapu és nyílászárók kiválasztásában nyilvánul meg.

Mindez csak akkor lehetséges, ha rendelkezünk a megfelelő eszközökkel és tudással.

Előnyök

Szerencsés esetben nem az utcán kell parkolnotok a kocsival, hanem biztonságban tudhatjátok a saját garázsotokban, a zárt udvarotokban, ahol még a kerékpárok, esetleg motorkerékpárok is helyet kaphatnak. A garázsban végre lesz annyi helyed, hogy ott tudd tárolni a barkácsoláshoz szükséges szerszámaidat, eszközeidet, amolyan pasiodút alakíthatsz ki, ami csak a tiéd. Mindennek lesz helye, és nem egy tárolóba kell bezsúfolnod mindent.

Lakásban kevesebb lehetőség van arra, hogy háziállatot tarts, viszont egy kertes házban bátran megtehetitek. A kertben, udvarban nagyobb testű kutya is jól érzi magát, hiszen nagy mozgástere lesz. De ha ökotudatos életet éltek, akkor saját részetekre a kerti vetemények, gyümölcsök nagy részét is meg tudjátok termelni. Mindehhez felhasználhatjátok az általatok készített komposztot.

Barkácsolás mint hobbi

A házvásárlás alkalmával ne rettentsen el, ha az udvar nem túl rendezett, nem kell kétségbe esni, mert teljes mértékben a kreativitásotokra van bízva, hogy hogyan alakítjátok ki azt az elképzeléseitek szerint. A lehetőségek lebegjenek a szemetek előtt, az, hogy mi mindent tudtok kihozni belőle. Első lépésként érdemes ötleteket gyűjteni. Manapság már számos forrás, különböző oldalak és blogok, valamint oktatóvideók hozzáférhetők ezzel kapcsolatban.

Készíts magadnak álomkertet te is!

Büszkeséggel tölthet el, ha a munka befejeztével elújságolhatod a barátaidnak, hogy a két kezed munkájával hoztad létre a látványt, ami fogadja őket. Irigykedve fogják nézni a saját készítésű, raklapokból készült kerti bútort, ami ma rendkívül divatos. A stílusosan, mégis szakértelemmel kialakított kerti tűzrakóhelyet és grillsütőt együtt élvezhetitek egy közös nyári vacsora alkalmával.

A gyerekek számára is csodálatos játszóterek alakíthatók ki. A megfelelő szerszámok és alapanyagok segítségével igazi kalandparkot lehet létrehozni. Bármikor felpattanhatnak a hintára vagy a csúszdára, esetleg lehet építeni számukra egy kis faházikót, ami kizárólag az ő felségterületük. A kertben nagy hely áll rendelkezésükre labdázni, biciklizni vagy csak futkározni. A kertes ház nagyobb életteret és szabadságot kínál.

A cikket köszönjük a The Real Man webáruháznak

Tetszett a cikk? Nyomj egy Like-ot!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük