Egyéb kategóriaKerti gépek

Megéri robotfűnyírót vásárolni? Érvek és ellenérvek

Spread the love

Te egyszerűen csak beüzemeled a robotfűnyíródat, majd egy jéghideg ital társaságában leülsz a hűvös teraszodon és várod, hogy tökéletes legyen a pázsitod. Vagy éppen a jól megérdemelt nyaralásodat töltöd, amikor több száz kilométerrel arrébb egy szerkezet éppen tökéletessé varázsolja a gyepedet. Jól hangzik, nem igaz? Ha úgy véled, talán túlságosan is kecsegtető ez az egész és biztosan van valami buktató a dologban, akkor jó ha tudod, nem vagy egyedül ezekkel a dilemmákkal. Pontosan ezért gyűjtöttük össze a legfontosabb pro és kontra érveket a robotfűnyíró használata ellen és mellett. Vajon megéri befektetni egy ilyen szerkezet megvásárlásába?

A robotfűnyíró előnyei

Az igazság az, hogy nem sok ennél praktikusabb szerkezet létezik, ugyanis ha egyszer beállítottad, hogy a fűnyíró a határoló vezeték mentén végezze el a munkáját, akkor az összes többi alkalommal már automatikusa végzi a feladatát.

Egyszerűen programozható a robotfűnyíró

Akár otthon sem kell lenned a fűnyírás ideje alatt!

Mindez azt jelenti, hogy amíg te dolgozol vagy pihensz, a gyepen szorgosan végzi a monoton munkát a fűnyíró robotod, akkor is, ha odakinn éppen tombol a hőség. Még csak a városban sem kell lenned ahhoz, hogy működésbe lépjen a szerkezet, így akár egy hosszabb nyaralás után sem kell majd arra hazaérned, hogy igen magasra nőtt a fű a kertedben. Sőt, egy megfelelő beállítás mellett a frissen nyírt gyep illatát érezheted, amikor belépsz a kertedbe.

Előre beütemezheted!

Mivel előre beállíthatod, hogy mikor induljon el a robotfűnyíró, így a kijelölt időpontban teljesen feltöltött állapotban indul útnak. Ezt követően ha végzett vagy a munka közben szüksége van egy kis töltésre, automatikusan elindul a töltőállomásra. Így neked még csak az akkumulátorra sem kell odafigyelned.

Tisztában van vele, mikor esik az eső

Nyugalom, akkor sem kell aggódnod, ha éppen nem vagy otthon, de elkezdett szakadni az eső az automata nyírás időpontjában. A helyzet az, hogy a robotfűnyíró képes érzékelni a csapadékot és megvárja, míg eláll az eső és felszárad a gyep. Viszont mikor újra kisüt a nap és száraz a terep, megkezdi a munkát.

A végeredmény magáért beszél!

Egy profi fűnyíró robot minden alkalommal más irányból végzi el a fűnyírást, ezáltal pedig még inkább hozzájárul ahhoz, hogy szebbé váljon a pázsit felülete.

Időt spórol neked!

Egy kisebb méretű kerttel rendelkező ház esetében átlagosan eddig heti 1-2 órát tölthettél el a szabadidődben a fűnyírót tologatva. Nagyjából stimmel, igaz? A helyzet az, hogy most mindezt elfelejtheted, a szabad óráidat pedig sokkal hasznosabban eltöltheted. A robotfűnyíró ugyanis helyetted végzi el a munkát.

Ha máris kedvet kaptál ahhoz, hogy megtaláld a számodra tökéletes robotfűnyírót, ide kattintva máris szétnézhetsz a választékban!

A robotfűnyíró hátrányai

Természetesen a számos előny mellett fontos megemlíteni néhány hátrányt is, lényeges azonban kihangsúlyozni azt, hogy egy kis odafigyeléssel minden negatívum pozitívummá változtatható a robotfűnyíró esetében. Ha már szétnéztél a választékban, láthattad, hogy alapvetően nem olcsó beruházásról van szó, valamint az esetleges javítási munkálatokért is rendszerint jobban zsebbe kell nyúlni, mint más fűnyíró eszközök esetében.

Robotfűnyíró a kertben

Ennek ellenére természetesen a megspórolt idő, valamint a tökéletesen elvégzett munka kárpótol majd az ilyen szituációkat követően is. Fontos kiemelni emellett, hogy egy robotfűnyíró tulajdonosaként érdemes résen lenned, ugyanis az automatika nem helyettesíti az embert olyan szempontból, hogy nem veszi ha beteg a gyep, de akkor sem jelez, ha esetleg valamilyen kártevővel találkozik. Így bár a fűnyírásba fektetett energiát megspórolhatod, a füves területet azért ne mulaszd el átnézni időről időre!

Egyszerűen csak sétálj egyet a kertedben és vedd szemügyre a talajt, nézd meg, látsz-e valamilyen elváltozást a fűszálakon és ellenőrizd, esetleg beköltözött-e hozzád valamilyen kártevő. Ha nem, akkor a robotfűnyíró probléma nélkül folytathatja a rábízott munkát a kijelölt időben. Amennyiben találsz valamit, érdemes időben megtenni a megfelelő óvintézkedéseket annak érdekében, hogy a gyeped továbbra is a legszebb arcát mutassa. Szakmabeliként számos pozitív példát láttunk már megfelelően gondozott, robotfűnyíró segítségével karbantartott füves felületre.

Ha szeretnéd, hogy szép gyeped legyen

Ha most arra gondolsz, hogy bár lenne olyan gyönyörű gyeped, amelyhez érdemes lenne befektetni egy fűnyíró robotba, akkor itt az ideje megteremtened az álompázsitot az udvarodon. A kertfuvesites.hu csapata ugyanis többek között erre is szakosodott, ami azt jelenti, hogy bátran kérhetsz segítséget a tökéletes füves terület kialakításához.

Bármilyen területtel megbirkózik a robotfűnyíró kereke

Abban az esetben is érdemes a „füvesasszonyhoz” fordulni, ha azt tapasztalod, hogy nagyobb foltban beteg a gyep vagy már többször elvesztetted a harcot valamilyen kártevővel szemben, ám sikertelenül. Szakmai segítséggel ugyanis gyorsan és könnyedén kiküszöbölheted a problémákat.

Érdemes robotfűnyírót vásárolni?

A kérdés joggal merül fel a fentieket figyelembe véve, a válasz pedig egyértelműen az, hogy igen! Hiszen egy megfelelően gondozott gyep érdekében akkor is fontos a rendszeres és alapos odafigyelés, ha a saját kezeddel végzed a fűnyírást. Egy fűnyíró robot azonban annyi időt és energiát spórol meg neked, amely mellett az ellenőrzésre fordított idő és a preventív ápolás gyakorlatilag eltörpül. Az egyenletes, igényes és rendszeresen karbantartott pázsit viszont így garantáltan kialakítható a te udvarodon is!

Tetszett a cikk? Nyomj egy like-ot

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük