A tökéletes otthon lelke: a kert és a fürdőszoba!

Spread the love

Nincs olyan ember, aki ne vágyna tökéletes otthonra függetlenül a ház méreteitől, elrendezésétől és adottságaitól. Nyilán nem egy ember teszi fel nap mint nap a kérdés, hogy mitől lesz egy ingatlanból valódi kuckó, ahol jól érzi magát a család minden tagja. Nos, a helyzet az, hogy ha hazaérve egy olyan kertbe lépsz be, ahol igazán jól érzed magad és esténként egy olyan fürdőszobában tudod kipihenni a nap fáradalmait ahol minden az elképzelésed szerint van elrendezve, akkor máris tettél egy nagy lépést a tökéletes otthon felé.

Azt szokták mondani, az otthon lelke a konyha, ám a gyakorlat egészen mást mutat, hiszen mikor ébredés után kinézel az ablakon, hogy lásd, milyen idő van odakinn, máris a kerteddel találod magad szemben. Nem beszélve arról, hogy ezt követően a fürdőszobában töltesz el hosszú perceket annak érdekében, hogy a testedet – ezzel együtt pedig a lelkedet is – felkészítsd az előtte álló napra. Vagyis az otthonod varázsát elsősorban mindenképpen a kert-fürdőszoba vonalon kell keresned és megteremtened.

Varázsold olyanná a kertedet, amilyenre mindig is vágytál!

Ha az ember családi házban él, akkor akarva akaratlanul az élete szerves részévé válik a kert, hiszen ez az a terület, melyen minden reggel keresztül mész munkába igyekezve, ahol megpihenhettek egy fáradt nap után, ahol tartalmas időt tölthettek el közösen, de ez felel a látványért is, amely eléd tárul, amikor kinézel az ablakon. Ráadásul a hozzád érkezők is ezt látják meg először és ez alapján alakítják ki az első benyomást az otthonodról. Fontos, hogy egyáltalán nem kell, hogy minden egy kertépítő magazin címlapjára hasonlítson az udvarodon.

Csendes sarok a kertben

A tökéletes kert megálmodásához egyedül rád van szükség, hiszen a te birtokodról van szó. Te tudod a legjobban, hol jön jól egy kis árnyék, milyen virágokra vágysz, hova álmodtad meg a veteményest vagy hol alakítanál ki egy szalonnasütő helyet. Fontos, hogy ha belevágnál a birtokod átrendezésébe és szeretnél néhány új növényt ültetni, fontos, hogy először alaposan nézz utána azok igényeinek és ennek megfelelőek keress számukra helyet az udvarodon.

Innentől kezdve viszont az elrendezés kizárólag rajtad múlik, bátran elengedheted a fantáziádat és megvalósíthatod álmaid kertjét.

Álmodd meg és hívd életre a tökéletes fürdőszobát!

A fürdőszoba az a hely, ahol elkezdődik az ember napja. Ébredés után itt vehetsz frissítő zuhanyt, itt fésülködsz meg és itt készíted fel magad testileg és lelkileg is arra, hogy rendben elindulhasson a nap, sőt, itt gondolod át azt is, mi minden vár rád a közeljövőben. Nem beszélve arról, hogy ugyanez a helység ad otthont annak is, hogy este egy kicsit megpihenj és kiereszd a fáradt gőzt a zuhany alatt vagy elmerülve egy nagy kád vízben.

Fürdőkád

Ehhez azonban szükség van arra, hogy olyan atmoszférát teremts itt, ahol jól érzed magad. Ebben pedig igen nagy szerepe van a különböző kiegészítőknek, legyen az egy praktikus fogas vagy polc, egy dizájnos szappantartó, egy jól elhelyezett szappanadagoló vagy éppen egy fogkefe-vagy hajszárító tartó. Ugyanis ha ezeket az apróságnak tűnő tárgyakat megfelelően helyezed el, akkor nem csak külső szemlélő számára lesz rendezett és jól kinéző a fürdőszobád, de te magad is igen praktikusnak találod majd, hiszen mindennek lesz helye.

A Gépészcentrum oldalán érdemes szétnézned, ha egy kicsit feldobnád a fürdődet, ugyanis itt minőségi termékeket és igen széles választékot találsz.

Így biztosan jól indul a nap!

Kerti kávézás

Képzeld csak el azt a reggelt, amikor kényelmesen elkészülsz álmaid fürdőszobájában, majd egy bögre forró kávéval kiülsz a teraszra és elveszel egy pillanatra a kerted szépségében! Persze egy idő után bizonyára megzavarja ezt az idillt egy telefoncsörgés, a gyermekeid ébredése vagy az ilyenkor olyan gyorsan telő idő, viszont ez a néhány perc csak a tiéd. Ezzel pedig meg is teremtetted az otthonod lelkét, amelyet a rendezett udvar és az ízlésednek megfelelő fürdőszoba adhat.

Ha tetszett a cikk, nyomj egy Like-ot

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük