Hogyan válasszunk kisasztalt?

Spread the love

A szalon az a helyiség, amelyben a legszívesebben töltjük a szabadidőnket, ezért funkcionálisnak kell lennie. Funkcionalitását a benne elhelyezett bútorok határozzák meg. Fontos a kisasztal funkciója is, ezért a kiválasztása egyáltalán nem olyan egyszerű, mint azt sokan gondolják. Mire is érdemes figyelmet fordítanunk a vásárláskor?

Kisasztalok lépésről lépésre

Mindenekelőtt nem szabad elfelejtenünk, hogy ezt a bútortípust a kanapé méreteinek megfelelően kell megválasztanunk. Ha foteleink is vannak, az is fontos, hogyan rendeztük el őket. A kanapé és a kiasztal között körülbelül 45 cm helyet kell hagyni. A kisasztalt tehát körültekintően kell megválasztani, főleg olyan helyiségekben, ahol minden négyzetcentiméter számít. A bútor mérete is lényeges, hiszen ha vendégeket hívunk, el kell hogy férjen rajta a sütemény vagy más vendégváró, és a kávézókészlet is.

Bababiztos kávézás

A kisasztalok alacsony bútordarabok, ezért a kúszni vagy járni tudó kisgyerekek könnyen elérik őket. Ha csöppség van a családban, ne vegyünk éles szélű bútort, vagy olyat, amelyet kiálló elemek díszítenek. Ha mégis ilyen modell mellett döntenénk, tegyük biztonságossá, például használjunk sarok- vagy élvédőt.

A nappali bútorozása, így a megfelelő kisasztal kiválasztása nem könnyű feladat, de ha figyelembe veszünk néhány fontos szabályt, sokkal egyszerűbbé válik.

A ház és lakás elrendezése során sok időt töltenek a megfelelő bútorok keresésével, amelyek nemcsak szépek, hanem funkcionálisak is lehetnek. Hasonló dilemmák érvényesülnek TV-állvány vásárlásakor is. A modern piac számos megoldást kínál, amelyeket érdemes megfontolni. Stílusos TV-állvány – válasszon klasszikus vagy dizájner bútort? Milyen szélesség és hosszúságú lesz a TV-állvány? A funkcionalitás szempontjából jobbak lesznek a további polcok vagy fiókok? Vagy esetleg mindkettő? A válaszokat az alábbi cikkben találja!

Igazítsa a szekrényt a belső tér stílusához

A TV-szekrény csak egy a nappaliban vagy nappaliban található számos elem közül, ezért az ideális modellnek elsősorban más belső bútorokhoz kell illeszkednie. Az első szabály – a TV-állvány nem állhat ki rendellenesen a többi közül. A kiválasztási kritériumok egyike tehát a bútor színe. Feltehetsz egy ugyanolyan, hasonló árnyalatú szekrényt, vagy választhatsz egy kontrasztos színű bútort.

A tömörfából készült szekrények nagyszerű megoldást jelentenek – ebben az esetben szabadon kombinálhatja a különböző árnyalatú bútorokat, aminek köszönhetően érdekes és eredeti elrendezést hoz létre. A szín egy dolog, de nem szabad megfeledkezni a befejezésről sem! A natúr, tömör fából készült, skandináv stílusú TV-szekrények már több éve abszolút népszerűek. Ez a bútortípus tökéletes a modern, minimalista, sőt klasszikus stílusú szobákba is.

Nem számít, milyen árnyalatú a fa – a belőle készült szekrények elegáns kombinációt alkotnak világos és sötét bútorokkal egyaránt. A második fontos szempont, amelyet figyelembe kell venni a vásárlás során, a szekrény mérete.

Melyik 65 hüvelykes és 55 hüvelykes TV-állvány? Ez az egyik leggyakrabban feltett kérdés az internetes fórumokon. A bútor mérete nagyon fontos! Először is figyeljen a magasságra, ami ideális esetben 50-60 centiméter körül legyen. https://www.vidaxl.hu/g/1395/dohanyzoasztalok

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük