Idilli kert és terasz – hogyan csináld?

Spread the love

Növények

Először is, a megfelelő növények kiválasztása nagyon fontos feladat. Függően attól, hogy napos vagy árnyékos területről van-e szó, többféle növény közül válogathatsz. Legjobb a buja zöldek és az illatos virágok kombinációja. A nagy levelű zöldek kellemes hangulatot teremtenek és hűtik a levegőt, míg a virágillat ellazít és feldob. Érdemes például levendula, estike ültetését megfontolni. Viszont ne hagyd, hogy a gyomok elcsúfítsák a nagy gonddal létrehozott látványt: sem a virágok között, sem a térkő illesztésénél nem mutatnak jól a gazok, ezért érdemes őket minél hamarabb eltávolítani, még mielőtt elszaporodnak. Ne aggódj, a guggolva gazoláson kívül vannak már kényelmesebb megoldások is, pl. egy gyomeltávolító kefe vagy gyomeltávolító.

Ha pedig hajlamos vagy megfeledkezni az öntözésről, vagy épp elutazol, akkor az automata öntözőkészülékek jelenthetik a megoldást, így a kert akkor is üde és szép marad, ha te épp nem tudsz figyelni a növényeidre.

Sok sok hasznos kerti dolog még ITT ››

Árnyékolás, hűsítés

Szintén fontos tényező a napvédelem. Hiszen hiába lesz hangulatos a terasz vagy a kert, nem fogod kihasználni, ha egész nyáron odatűz a nap. Ezért érdemes beszerezni egy nagy napernyőt vagy napvitorlát árnyékolás céljából. Ha ez nem lenne elég, akkor a kánikulában tovább hűtheted a levegőt egy párafüggönnyel, ami bárhova könnyen felszerelhető.

Dekoráció, világítás

Ha igazán idilli környezetet szeretnél kialakítani, akkor a dekorációra és a világításra is nagy hangsúlyt kell fektetned. Egy-két szárított virágcsokor, néhány gyertya, fali díszek, díszpárnák és persze szép kerti bútorok tehetik kellemesebbé a teraszt. Ami pedig a világítást illeti, nincs is annál szebb, mint mikor meleg nyári estéken a virágokat és a kerti ösvényt megvilágítják a hangulatos díszlámpák. Ezek legtöbbször már napelemmel működnek, így áramforrásra nincs szükség. A kivilágított teraszt pedig este is élvezni fogod, akár olvasásra, akár egy pohár borra vágysz.

További hasznos kerti munka, barkácsolás eszközök, és kiegészítők ITT››  Otthoni Cuccok webshop – Kreatív, és ötletes megoldások otthonra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük