Megéri akkus barkácsgépet venni?

Spread the love

Ha benned is felmerültek kétségek, hogy vajon megéri-e ilyen gépbe fektetni, akkor megpróbálunk segíteni egy kicsit. Jól hangzik, hogy kényelmesen, kábelek, vagy benzinfüst nélkül tudsz dolgozni és nincs ami gátolna a munkában. Azonban vajon van már olyan szinten a technológia, hogy valós alternatívát jelentsenek az akkumulátoros gépek?

A válasz röviden igen, az általunk forgalmazott termékek gyártói évről évre hatalmas erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy jobb, nagyobb kapacitású termékeket tudjanak a piacra dobni.

Míg néhány évvel ezelőtt valódi dilemmát jelentett, hogy akkus vagy elektromos, ma már szerencsére felesleges ezen gondolkozni. Eljutottunk oda, hogy akár az is kijelenthető, hogy az akkus gépek jelentik talán a legkényelmesebb megoldást, pláne akkor, ha megfelelő felkészültséggel állsz neki a munkának.

Érdemes eleve két akkumulátort beszerezned, hisz míg az egyik tölt, addig a másikkal szabadon dolgozhatsz, majd pedig egy mozdulattal cseréled az akksikat. Sőt, kifejezetten szuper dolog, hogy a legtöbb gyártó a saját szabványai alapján “egyen-akksikat” gyárt, ami azt jelenti, hogy bármely készülékébe berakhatod az akkumulátort, mert kompatibilis lesz vele. Tehát a fúrógépedből egyszerűen átteheted a sarokcsiszolóba, vagy bármi egyébbe és gond nélkül fog működni.

Tehát összességében ajánlott akkumulátoros barkácsgépbe fektetni, ha nem létszükséglet, hogy 0-24 használd a gépet. Ha folyamatosan kell fúrni, flexelni, gyalulni, akkor célszerűbb lehet egy elektromos változat. Viszont ha csak ezt-azt kell csinálni, vagy esetleg nem csak egy kis műhelyen belül kell dolgozni, hanem jönni-menni kell, akkor egyértelműen az akkus változat tűnik a jó választásnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük