Miért válassz Oeko-Tex® tanúsítvánnyal rendelkező szőnyeget?

Spread the love

Az Oeko-Tex® 100 tanúsítvány jelentése

Minden olyan textiltermék, amely Oeko-Tex® 100 tanúsítvánnyal ellátott, garantáltan mentes a káros vegyi anyagoktól. Nem tartalmaz semmilyen, az egészségre és a környezetre káros vegyi anyagot.

Az Oeko-Tex® nem más, mint egy olyan követelményrendszer a textiliparban, amely a textilek alapanyagának minőségét hivatott meghatározni. Az Oeko-Tex® egy olyan rendszer, amely szabványai túlmutatnak az Európai Uniós szabványokon, jóval szigorúbbak annál. Minden olyan termék, amely Oeko-Tex® 100 tanúsítvánnyal van ellátva, rendelkezik egy számmal jelölt Oeko-Tex® címkével. Ezen szám nyilvánosan lekérdezhető az Oeko-Tex® adatbázisban, így a forgalmazó és a gyártó is megbizonyosodhat az adott termékcímke eredetiségéről.

Az egyik legnagyobb szőnyegwebshop, amely már hosszú évek óta rendkívül ügyel arra, hogy termékei semmilyen egészségre és környezetre káros anyagot ne tartalmazzanak, termékei megbízható gyártótól származzanak és egészségre ártalmatlan alapanyagokból készüljenek, az a Rug & Roll webáruház. A Rug & Roll szőnyegeket forgalmazó webshop már a kezdetek óta figyel arra, hogy kizárólag Oeko-Tex® minősítéssel rendelkező szőnyegeket forgalmazzon webshopjában, hogy biztosíthassa a vásárlók számára a magas minőséget és a vegyszermentes, káros anyag mentes alapanyagokból készült termékeket.

Óvjuk a környezetünket a káros anyagoktól

A káros vegyi anyagok nemcsak az emberi szervezetet, de más élő szervezeteket és a környezetet is képesek károsítani. Ha olyan termékeket választasz, amelyek Oeko-Tex® tanúsítvánnyal rendelkeznek, sokat teszel környezetünk megóvásáért is. Más szőnyegek gyártása során a káros vegyi anyagok kikerülhetnek a környezetbe, károsítva azt és a szőnyeg elkészültét követően maga a szőnyeg is tartalmazhat olyan anyagokat, amely hosszútávon egészségkárosító hatású. Az Oeko-Tex® szőnyegekkel ilyen soha nem fordulhat elő.

Az Oeko-Tex® textiltermékek mindegyike tökéletesen passzol olyan otthonokba, ahol a ház lakói fontosnak tartják a környezetünk és az egészségük védelmét. Ha szeretnél olyan szőnyegeket, amelyet teljes mértékben mentesek mindennemű káros anyagtól, akkor látogass el a Rug & Roll webshopjába vagy bemutatótermükbe, ahol személyesen is megtekintheted a teljes választékot!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük