Milyen homokszűrőt vegyek a kerti medencéhez?

Spread the love

Ha olyan szerencsés vagy, hogy egy medence áll a kertedben, viszont szeretnéd, ha ezt valóban élvezhetnéd és nem a víz tisztán tartásáról szólnának a mindennapjaid, akkor bizony szükséged lesz egy megfelelő homokszűrőre. Ezzel ugyanis máris tettél egy hatalmas lépést a cél felé. Lássuk, mire jó ez a szerkezet és mit érdemes róla tudni!

Egy medence csak akkor élmény, ha tiszta a vize

Nincs nagyobb élmény annál, mint amikor a házból kisétálsz és néhány méter megtétele után már csobbanhatsz is a saját medencédben. Ám ez csak abban az esetben igaz, ha valóban tiszta a benne levő víz, vagyis nem zavaros, nem színeződött el, nem nyálkás és nem kellemetlen szagú. Ennek nagy részének távoltartásáért természetesen a különböző speciális vegyszerek felelnek, ám ahhoz, hogy ne kelljen újra és újra leengedni a medencét és feltölteni azt, bizony egy homokszűrő használatára is szükség van.

Mire jó egy homokszűrő?

Ha a víz a medencében egyhelyben áll a medencében, közben süti a nap belekerül némi szennyeződés is, akkor bizony hamar elveszíti vonzó mivoltát. Azonban a homokszűrő megakadályozza mindezt. Ha egy vízforgató a medence egy pontján beszívja a vizet, majd a másik oldalon visszaengedi azt, ezáltal biztosítva egy keringést, az máris hatalmas lépés a tiszta víz irányába. Ám mindez még homokszűrővel is kombinálva van, az maga a főnyeremény, hiszen jelenleg ez a leghatékonyabb vízszűrő technológia. A működésének lényege, hogy a forgató berendezésbe be van építve egy tartály, amely kvarchomokkal van megtöltve.

Amikor medencéből a vízforgató által megmozdított víz eljut ebbe a tartályba, a vízben lévő szennyeződések egyszerűen fennakadnak a homokon. Vagyis innen már a kivezető csövön kizárólag a megtisztított víz jut vissza a víz a medencébe. Vagyis a működése egyszerű, mégis nagyszerű. Sőt, egy ilyen szerkezet mellett kevesebb vegyszerre is lesz szükség, ráadásul a medence vizét sem kell rendszeresen cserélni, ami hatalmas könnyebbséget és sok megtakarítást jelent.

Fontos szakember segítségét kérni!

Fontos tudni, hogy a fentiek csak abban az esetben tudnak a gyakorlatban is megvalósulni, ha megfelelő szűrőt választunk. Ehhez viszont fontos figyelembe venni a medence méretét és a benne levő víz mennyiségét is. Vagyis a pontos számításokhoz érdemes egy megfelelő szakember segítségét kérni. Innentől kezdve négy-öt éven keresztül biztosan nem lesz panasz a szennyeződések miatt. Ráadásul az állandó vízforgatásnak köszönhetően ugyanis nem alakulnak ki a medencében hőrétegek, a homokszűrős vízforgatónak köszönhetően egyenletes lesz a víz hőmérséklete. Nagy kényelmet jelent, ha olyan típusra esik a választásunk, amely .idpzítővel is fel van szerelve. Hiszen mivel a víztisztító rendszernek nem kell egész nap működnie, nekünk kellene kézzel ki és bekapcsolni a szerkezetet. Azonban egy időzítő segítségével előre programozhatjuk, hogy mikor forgasson és szűrjön.

Nem elég önmagában a homokszűrő használata!

Lényeges tudni, hogy a homokszűrő mellett szükség van a víztisztító rendszerben egy fölöző szűrőre is, amelyet a vízforgató bemeneténél érdemes elhelyezni. Ez abban segít, hogy a víz felszínén úszó, darabos szennyeződéseket eltávolítsa, ezek ugyanis a homokot eltömítenék.
Vagyis egy homokszűrő használata mellett biztos lehetsz abban, hogy a medencéd vize mindig tiszta lesz, neked pedig az egyetlen feladatod az lesz, hogy élvezz minden benne töltött, felhőtlen percet!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük