A mosógép bekötése lépésről lépésre!

Spread the love

Ha elkészült álmaid fürdőszobája és már csak az olyan utolsó simítások hiányoznak mint a mosógép bekötése, akkor itt az idő, hogy ezt a tételt is kipipáld a teendők listáján. Fontos, hogy e művelet elvégzése során mindenképpen legyél körültekintő és precíz, így nem adódhatnak problémák és hamarosan már csak a beüzemelt gép duruzsoló hangját hallgathatod, amint tisztára mossa a ruhákat. Amennyiben nem vagy biztos abban, miként is kell hozzáfogni a háztartási gép beszereléséhez, most adunk egy részletes útmutatót!

1. A régi mosógép eltávolítása

Amennyiben még a régi mosógép a helyén van, az első lépés mindenképpen ennek eltávolítása. Készülj fel arra, hogy lehet, hogy szükség lesz a határozott mozdulatokra, ugyanis az évek alatt letapadt vízkő miatt nagy valószínűséggel feszesek a csatlakozók. Ha előkészítetted a szerszámokat, akkor itt az idő, hogy elzárd a vizet és munkához láss. A csövek kicsavarásánál bátran fejts ki nagyobb erőt, egy idő után megmozdulnak majd a rögzítések.

2. Az új mosógép elhelyezése

Ha a régi mosógép már nincs útban, eljött az ideje annak, hogy az új készülék közelebb kerüljön a végső helyéhez. Ahhoz, hogy később gond nélkül működésbe helyezhesd a szerkezetet, először keresd meg és távolítsd el a dobrögzítő csavarokat! Ez a legtöbbször sikerül puszta kézzel is, de ha nem, nyugodtan használhatsz szerszámokat is. Ha ezek a rögzítő elemek kikerülnek, a dob már képes szabadon tud mozogni. Nagyon fontos, hogy ezeket a csavarokat semmiképpen se felejtsd el kivenni, mert ellenkező esetben már az első mosásnál kárt tehetsz a készülékben, hiszen a dob nem tud majd forogni.

Éppen ezért lényeges alapos munkát végezni és az összes itt elrejtett csavart megtalálni. Amikor ezzel elkészültél, jöhet a vízszint beállítása. Ez azért fontos, mert ha a készülék billeg, akkor annak a mosás során egyrészt szörnyen zavaró hangja lehet, másrészt az alkatrészek is sérülhetnek a rázkódás miatt. Mivel a mosógéphez tartozó csövek rendszerint nem túl hosszúak, így a túlzott rázkódás szélsőséges esetben azt is eredményezheti, hogy kiszakadnak a falból a vezetékek, így kiemelten lényeges oda odafigyelés.

3. A mosógép bekötése

Amikor a dob már szabadon mozog és a mosógép is vízszintben áll, elérkeztünk a bekötés ünnepi pillanatához. Mielőtt még behelyeznéd a csöveket a megfelelő helyre, ajánlott megnézni, hogy biztosan nincs-e eltömődés bennük és a víz szabadon tud majd áramolni. Ha minden rendben e téren, akkor kösd csővezetékeket a megfelelő helyre. A vízvezeték csonkja az lesz, ahol el tudod zárni és meg tudod nyitni a vizet, vagyis ahol található egy csap. A szennyvíz pedig oda kerül, ahol nincs ilyen szerkezet. Mivel mindössze két opció van ezek elhelyezésére, nem tudod elrontani, ha odafigyelsz.

4. Indulhat a tesztüzem!

Ha megtörtént a bekötés, itt az idő arra, hogy áram alá helyezd a gépet és elindíts egy tesztprogramot. A használati utasításban érdemes megnézni, hogy melyik mosási programot ajánlják ennek elvégzéséhez. Ennek részleteire a használati utasítások rendszerint kitérnek. Az ellenőrzés során főként arra érdemes figyelni, hogy nem szivárog-e a víz valahonnan és nem rázkódik-e a gép túlságosan. Ha esetleg valamilyen rendellenes működést észlelsz, akkor ezen a ponton még ki lehet javítani.

+1. Ha új lakásba költözött

Fontos kiemelni azt is, mire érdemes odafigyelni akkor, ha új lakásba költöztél és itt szeretnéd bekötni a mosógépet. Először is lényeges ellenőrizni azt, hogy be vannak-e építve a fürdőszobába a beüzemeléshez elengedhetetlen csatlakozó idomok és van-e a elérhető közelségben megfelelő áramforrás. Ha van itt a mosógép majdani helyétől számítva másfél méterre egy konnektor, akkor nyert ügyed van.

Láthatod, hogy alapvetően bár egy nagy odafigyelést igénylő, ám nem bonyolult feladatról van szó, amelyhez a két kezeden kívül megfelelő szerszámokra és egy megbízható mosógépre lesz szükséged, amely sokáig kiszolgálja majd az igényeidet. Így megint egy nagy lépéssel közelebb kerültél álmaid fürdőszobájához, amelyhez minőségi szanitereket és kiegészítőket a Gépészcentrum webáruházban találsz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük