A napelemes közvilágítás a jövő fényforrása

Spread the love

Egy modern világban, a korszerű megoldások kiemelt jelentőséggel bírnak. A napelemes közvilágítás egy olyan technikai újítás, aminek hála az energia-megtakarítás teljesen új szintre lépett. Az elmúlt években egyre komolyabb igény mutatkozik afelé, hogy ez megvalósuljon ugyanis, még sosem volt ennyire kulcskérdés a takarékosság és zöld megoldások integrálása a gazdaságba.

Az áramköltségek folyamatosan növekednek, amivel nem csak a hétköznapi emberek, hanem az önkormányzatok ugyanúgy meg kell küzdjenek.

Miben rejlik a napelemes közvilágítás hatékonysága?

A hagyományos villanyoszlopokkal szemben sokkal egyszerűbb és műszaki összetételében hatékonyabb megoldást kínál az AM Technik napelemes kandeláber típusának bármelyik változata. Az egyedi fejlesztésű rendszerek ugyanis nem igényelnek hálózati betáplálás, így teljesen szigetszerűen képesek működni bárhol.

A napsugárzásból kinyert energiát egy zselés technikai megoldással rendelkező akkumulátor tárolja. Ennek az elhelyezése egy robbanás- és vízálló dobozban történik a földbe ásva. Nem kell rendszeresen a világítótestek cseréjével sem bajlódni, mert azok 50 000 órát képesek üzemelni, ami megfelel körülbelül 15 éves folyamatos működési időtartamnak.

A telepítés egyszerűen megvalósulhat, nincs szükség külön építési, hatósági engedélyre.

Érdemes a zöld megoldásra váltani!

Az elkövetkezendő néhány évtized nagyon érdekesen fog alakulni, főleg, ami az energia-megtakarítási irányelveket illeti. Az Unió már eddig is komoly intézkedéseket tett ez ügyben, ami nagy nyomást helyez az országok vezetésére. A direktívák foganatosításához egyre kisebb szinteken kell meghúzni a határt a pazarlás elkerülése érdekében.

A napelemes közvilágítás rendkívüli előnyöket nyújt ezen a téren, ugyanis egyetlen kandeláber képes kiváltani 10 év alatt megközelítőleg 2-3 tonnányi szén-dioxid kibocsájtást. Továbbá, mivel egyszerűen megoldható a kihelyezése tovább fokozódik a költséghatékonysága.

Olyan területeken is alkalmazható, ahol az alap áramellátás, hálózati szinten nincs biztosítva. Tegye fényesebbé a települését annak kockázata nélkül, hogy az plusz terhet jelentene a környezetre. A technológia már adott hozzá.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük