Ismerd meg az automata hegesztőpajzs működését!

Spread the love

„Ne nézz bele a hegesztő fényébe!” – őszintén, hányszor hallottad ezt a mondatot gyermekkorodban? Ha volt olyan a közeledben, aki annak idején hegesztéssel kereste a kenyerét, akkor azt is jól tudod, milyen gyakori volt a látásromlás és a szikrák okozta sérülések ebben a szakmában. Mára viszont – hála a technika fejlődésének – az automata hegesztőpajzsok megvédik a szakemberek látását és arcát egyaránt a munka közben felpattanó szikráktól, valamint a magas hőtől.

A hegesztés különös precizitást és figyelmet igénylő munkafolyamat, amely nem veszélytelen. A jó hír viszont az, hogy hála az automata hegesztőpajzsoknak, megvédheted magad a különböző veszélyforrásoktól, ami által csak a munkádra kell koncentrálnod majd. De mitől is olyan hasznosak ezek a pajzsok?

Nézz szét automata hegesztőpajzs választékunkban.

Az automata hegesztőpajzs praktikus!

Az automata hegesztőpajzsok lényege, hogy bár automatikusan végzik el a hozzájuk kapcsolódó feladatokat, azonban mindezt teljesen az igényeidnek megfelelően állíthatod be. Szóval az, hogy milyen érzékenyen reagál a szűrő vagy a hegesztést követően mennyi ideig világítsa meg a szűrőt, az csak rajtad múlik. Sőt, még a rekesz sötétségét is szabályozhatod. Ha ezeket egyszer beállítottad, többé nem kell hozzányúlnod a beállításokhoz, ugyanis a pajzs ezentúl a te beállításaidnak megfelelően működik majd, melyeket természetesen bármikor módosíthatsz. Tehát tulajdonképpen kapsz egy „asszisztenst” a munkád mellé, aki helyetted vigyáz az épségedre.

Így ne hegessz!

Így ne hegessz, ha fontos a szemed világa!

Az automata hegesztőpajzs biztonságos!

A praktikusság mellett biztonsági funkciói is vannak az automata hegesztőpajzsoknak, hiszek a külső borításuk tűzálló PP anyagból áll, melynek köszönhetően sem a hő, sem pedig a szikrák miatt sem kell aggódnod, így ugyanis esélyük sincs a szemed vagy az arcod közelébe férkőzni. Emellett fontos kiemelni azt is, hogy a napfényben teljesen áttetsző üvegfelület a hegesztőgép fényének hatására azonnal sötétedni kezd a beállított mértéknek megfelelően, így már az ívfény felbukkanásának pillanatától védve van a látásod. Ezt a funkciót szolgálja az üveg résznél elhelyezett címke is, amely cserélhető, így túlzott korrodálódás esetén egyszerűen el lehet távolítani azt. Mindez tehát azt jelenti, hogy az automata sötétítésnek köszönhetően nem kell folyton le – és felhajtani a pajzsot, hiszen amint kialszik a hegesztőgép fénye, újra áttetszővé válik az üveg. A minőség pedig gyakori használat mellett is biztosítható.

Nézd meg korábbi cikkünket is az automata hegesztőpajzs működéséről

Mi gondoskodik a munkavégzéshez szükséges energiáról?

Ne aggódj, nem kell a pajzsból kilógó zsinórok és kábelek rengetegében dolgoznod a hegesztés során, ugyanis a megfelelő energiaellátásról a szerkezetekben levő napelem cella, valamint a cserélhető líthium elemek gondoskodnak, melyek között a koordinációt egy beépített tápegység végzi. Természetesen ha kimerülnek a tartalékok, nem áll le azonnal a rendszer működése, hiszen az igazán veszélyes lenne. A belső részben egy felvillanó piros fény jelzi, ha lemerülőben van a pajzs, így még időben gondoskodhat a töltésről. Így a pajzs csak addig van áram alatt, míg feltöltődnek a tartalékai. Ha pedig feltöltött, te újra élvezheted az automata pajzs minden előnyét.

Egy jó hegesztőpajzs védi az egészséged munka közben

Egy jó hegesztőpajzs védi az egészséged munka közben

Kinek érdemes beszereznie automata hegesztőpajzsot?

Ha akár csak hobbi szinten is szoktál hegeszteni, akkor kötelező beszerezned egy automata hegesztőpajzsot, ugyanis ahogy a mondás tartja: az ördög nem alszik. Egy néhány perces műveletnél is ugyanolyan fontos a szemek és az arc védelme, mint egy hosszabb munkafolyamatnál, így ne kockáztasd a sérülést akkor sem, ha nem szakemberként hegesztesz, hanem például csak a ház körüli teendőket látod el vagy még csak próbálgatod a szárnyaidat. Amennyiben pedig a hivatásodhoz tartozik, hogy hegesztőgépet tartasz a kezedben, nem kérdés, hogy folyamatos védelemre van szükséged. Egy automata hegesztőpajzs segítségével neked kizárólag a munkádra kell koncentrálnod, minden másban a segítségedre lesz ez a különleges pajzs. Így pedig hatalmas lépést tettél mind az épséged megérzése, mind pedig a precíz munkavégzés irányába.

Tetszett a cikk? Nyomj egy Like-ot, hogy ismerőseidhez is eljuthasson.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük