Hatékony fémhulladék aprítás

Spread the love

Napjainkban igen sok tárgykörben fontos téma az újrahasznosítás. A véges nyersanyag és költséges bonyolult előállítási folyamatok miatt az egyik legfontosabb a fémtárgyak – hulladékok többszöri, ismételt felhasználása. A használati eszközök a legkülönbözőbb formákban és méretekben kerülnek válogatást követően a gyűjtőbe, telepekre, hulladék udvarokba, ahol megkezdődik a feldolgozásuk.

 

Az aprítók csökkentik a feldolgozás idejét

Ipari keretek között hatalmas teljesítményű és méretű fémdarálókat is alkalmaznak, amelyek képesek akár teljes egész gépjármű karosszériát, vagy motorblokkokat is bezúzni, aprítani. Gyakoribb eset azonban a kisebb méretű azonos elvű aprítók (shredderek) használata. A darabolási eljárás jelentős mértékben képes lecsökkenteni a feldolgozási folyamat időtartamát a kézi bontással szemben. Legalkalmasabb berendezések ehhez a különféle aligátorollók a fémhulladékhoz.

Különböző anyagok aprítása:

Kábelek: 

Nagy mennyiségű rendezett vagy rendezetlen tekercsben esetleg darabokban érkező legkülönfélébb vastagságú réz és alumínium kábelek darálóba helyezése rizikós lehet a forgótengelyek megszorulása miatt. Az ebből adódó géplefulladások pedig meghibásodásokhoz és a berendezés élettartamának csökkenéséhez vezethet. Aligátor ollóval történő néhány gyors vágás azonban olyan ideális méretűre darabolja a kábeleket, hogy azok darálóba helyezés után gond nélkül apríthatók tovább.

Öntvények:

Bonyolultabb fémszerkezetek, mint például dízelmotorok adagolói aprítógépbe helyezés előtt szükségszerűen kisebb részekre kell bontani. Mely csavarozással megoldható, de meglehetősen időigényes folyamat. Néhány roppantás az aligátor ollóval töredékére csökkenti ezt a fázist.

 

Összetett speciális alkatrészek

Gépjárművek katalizátoraiból nemesfémek találhatók. Ezek kinyerésére bontáskor elszívásra van szükség. Speciális elszívó berendezéssel ellátott aligátor olló használatával ezen fémek gyűjtése a darabolással egyidőben azonnal megvalósul. 

Hosszú fémanyagok

Vas és acél hosszú szálanyagok szintén nem helyezhetők egy darabban shredderbe még felügyelt kézi adagolással sem. 1,5 méter hosszúság feletti méret már nem helyezhető a gépekbe. Gyors darabolással azonban ezen kritériumnak megfelelő méretű szálakat kapunk, melyek problémamentesen apríthatók tovább.

Radiátorok

Gépjármű bontókban gyakorta előfordul, hogy a járművek hűtője vegyes – azaz alumínium és réz kombinációjával készült. Aligátor ollóval lehetőség van azonban elválasztani egymástól a két fémet így külön kezelhetővé és külön feldolgozhatóvá válnak.

Kerekek

Autó kerekeknél szinte minden esetben gumiabronccsal szerelt felnit szükséges feldolgozni. Ollóval lehetőség nyílik a gumi vágással történő gyors eltávolítására. Így megfelől előkészítés esetén rövid ráfordított idő alatt juthatunk akár nagyobb mennyiségű acél vagy a kiemelten értékes alumínium felnikhez. 

Hidraulikus krokodil ollók ma már alaptartozékai a vas és fémhulladék telepeknek,

fémfeldolgozó üzemeknek. Az egyik legnépszerűbb gyártó a JMC Recycling Systems a szakma élvonalbeli eszközeit kínáljuk Ön számára.

Berendezéseik a következő előnyöket nyújtják:

  • mobilitás
  • könnyű kezelhetőség
  • biztonságos használat
  • időmegtakarítás

Aligátor ollóikat vágási hosszúság és teljesítmény szerint feldolgozási jellemzők alapján tudjuk ajánlani. Dízel erőforrással szerelt berendezéseik alkalmassá teszik a használatot, olyan feldolgozási helyszíneken, ahol nem áll rendelkezésre elektromos áram. A Zöldgépezet oldalán hatékony eszközöket kínálunk a fémhulladék aprításra is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük