Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Betonkeverő gép kategóriánk

Betonkeverő kínálatunkban megtalálhatod te is a szükséges munkákhoz leginkább passzoló darabot. Lakossági és építőipari felhasználásra is kínálunk megoldást, palettánkban a néhány tízezer forintos egyszerűbb gépektől egészen az ipari dízeles gépekig minden elérhető. Nagy méretű, legalább 120-130 literes keverődob és erőteljes motor biztosítja azt, hogy egyszerre nagy mennyiségű betont tudj készíteni, így folyamatos tud lenni a munkavégzés, a dobban elhelyezett keverőlapátok felépítése pedig egyenletes és gyors keverést eredményez, ezáltal jól használható anyagot kapsz.

Betonkeverő vásárláshoz válaszd ki, hogy elektromos vagy benzines motorral rendelkező gépre van-e szükséged.

Benzines betonkeverő Benzines betonkeverő
Ipari benzinmotoros betonkeverő
Elektromos betonkeverő Elektromos betonkeverő
Elektromos betonkeverő otthoni felhasználásra

Betonkeverő - milyen gépet válassz, hogy jól járj?

A beton az építéstechnológiánk egyik alapja, nélküle nagyjából elképzelhetetlen egy ház felépítése. Épp ezért fontos, hogy gyorsan és jó minőségben legyél képes betont készíteni. Ez fennáll akkor is, ha otthon a családi ház építéséről, vagy esetleg az ilyen-olyan "csinosítgatásokról" (kerítés, járda készítés) van szó, illetve akkor is, ha ipari méretekben vennéd igénybe.

Milyen típusú betonkeverők vannak?

Két nagy típust különböztethetünk meg, ezek a szabadon ejtő és a kényszerevő betonkeverők.

Szabadon ejtő vagy gravitációs - ez a "hagyományos" betonkeverő, amit ezerszer láthattál már. Pofonegyszerű szerkezet, amit egy kis energiaigényű motor hajt, lakossági felhasználásra ilyet használnak, ám a legtöbb kisebb-nagyobb ipari építkezésnél is szabadon ejtőt alkalmaznak. A forgó keverődob egy nyílással rendelkezik, itt kell adagolni a keverni kívánt anyagot, a kész betont is ezen keresztül tudod üríteni. Könnyen mozgatható, általában 50-60 kilós szerkezetek, melyeken a dob könnyedén állítható a töltő, keverő és ürítő helyzetek között. Gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy oldalra billented a keverődobot, belelapátolod szép sorban a beton hozzávalóit, majd utána keverő állásba állítod vissza és így járatod a kívánt 

Kényszerevő - sokkal nagyobb teljesítménnyel és ezzel együtt nagyobb energiaigénnyel is rendelkeznek, mint kisebb társaik. Magas keverési hatékonyságuk van, ezeket a gépeket szinte kizárólag nagyobb építési vállalkozások vásárolják, lakossági felhasználása nem kifizetődő.
Két altípust lehet ezen belül megkülönböztetni.

 - teknős - a keverőedény henger formájú.

 - tányéros - forgó- és állótányéros kivitelben is kaphatóak, a fő különbség, hogy a forgótányéros esetében a tányér is forog és az ürítés középen történik, ezzel szemben az állótányérosnál csak a tányér szélén valósulhat meg az ürítés.

Milyen szempontok vannak, ha otthonra kell betonkeverőt venni?

Ha most állsz új otthon építése előtt, akkor láthatod, hogy milyen horror árakon dolgoznak ma már a munkások. Amennyiben van egy kis affinitásod hozzá, akkor rengeteg dolgot te magad is elvégezhetsz, ennek pedig egyik eleme a betonkeverő gép használata, melyben a hagyományos betont, vagy az újabb fejlesztésű falazóhabarcsot is megkeverheted.

Azonban nem csupán addig tudod igénybe venni, míg felállnak a falak, hisz a falazás után is számtalan dolgot kell még egy kertes házban csinálni, ha állnak a falak, akkor lehet nekiállni egy garázsnak, a kerítést is érdemes beton alapra tenni, a ház körüli járdákat is ezzel tudod jó minőségű anyagból megcsinálni, sőt, ha egy kicsit kreatív vagy, akkor további sok-sok esztétikus dologgal még otthonosabbá teheted házadat.

Otthoni használatra leginkább a 120-140 literes elektromos változatokat javasoljuk, egy ettől nagyobb, erősebb nagy valószínűséggel nem lenne kihasználva, a betonkeverő ár pedig egyenes arányban megy felfelé a dob és a motor méretével. 60-80-100 ezer forint körül viszont már bőven találhatsz olyat, ami évekig kiszolgál majd téged, sőt akár a szomszédok házát is ezzel építhetitek fel, az ipari betonkeverő árak viszont pár nagyságrenddel ezek fölött vannak.

Görgess feljebb és válaszd ki betonkeverő webáruházunk kategóriájából, hogy milyen típusú gépre van szükséged!

Keresés