Bútorozzuk be a kertet!

Spread the love

Kora tavasszal érdemes a teraszok, balkonok berendezését is újragondolni, megújítani, divatos kiegészítőkkel hangulatosabbá tenni. A jó idő beköszöntével ismét fókuszba kerülnek a szabadtéri tevékenységek, a kerti sütögetéssel egybekötött családi, baráti események, a napfürdőzés, pihenés, amelyhez praktikusan, otthonunk megfelelően kialakított kertje, terasza nyújthat kényelmes környezetet.

A kültéri szoba, amely tulajdonképpen a lakótér meghosszabbítása, illetve a nappali, az étkező, konyha vagy éppen a pihenő kiterjesztése a kert különféle tereibe, nem mai keletű, ám egyre népszerűbb trendnek bizonyul. A kerti szoba berendezése eltér az egyszerű kerti pihenőkétől, mivel a kényelmes, párnázott kerti bútorok mellett, olyan kiegészítők is helyet kapnak benne, amelyek azelőtt inkább a belső terekre voltak jellemzőek, így például a szőnyegek, függönyök, díszpárnák, dekorációs tárgyak, zsúrkocsik, lerakóasztalok, biokandallók.


BELLO-93 MŰRATTAN KERTI GARNITÚRA

A szabadtéri otthonunk kialakításához gondoljuk végig milyen funkciókat szánunk az adott tereknek, hol és mekkora hely áll rendelkezésre a pihenő, vagy étkezőrészek kialakítására. A kerti nappalit érdemes inkább a ház hűvösebb oldalába, az árnyékolható helyekre telepíteni, amelyet megfelelő méretű, párnázott, kerti kanapékkal, fotelekkel, puffokkal, alacsony kisasztalokkal rendezhetünk be. A terasz sarkaiban elhelyezett könnyen mozdítható, elemes sarokkanapék igény szerint variálhatóak, így jól kihasználhatjuk a szögleteket is.

A kültéri étkezőrészt érdemes ott kialakítani, ahonnan a grillező vagy a benti konyha jól megközelíthető, így tálaláskor nem kell kilométereket gyalogolni, hogy eljussunk egyik helyről a másikra. Az étkezőasztalok nagyságát igény szerint kiválaszthatjuk, a nagy, vagy praktikusan bővíthető modellek, illetve a kisebb, néhány fős garnitúrák közül. A kerti szobákat kiegészíthetjük külön kis kávézórésszel, napozóágyas pihenővel, vagy éppen bárgarnitúrával is, így teljes komforttal és funkcióval hozhatjuk létre kültéri otthonunkat.

Nagyobb kert vagy tágas terasz híján, a kisebb erkélyeken, balkonokon is megteremthetjük a megfelelő kényelmet, hiszen tervezéssel és némi kreativitással a kisebb tereken is pompás kültéri szobát alakíthatunk ki.

Az igényes műrattan

A kerti szobák bútorainál a trendi vonalvezetés a kényelemmel és a teljes funkcionalitással kapcsolódik össze, a modern alapanyagoknak köszönhetően pedig ellenállnak a környezeti hatásoknak is. A természetes fa vagy a fémvázas vintage hangulatú kerti bútorok mellett továbbra is népszerű a műrattan, mint alapanyag. A magas minőséget képviselő Bello Giardino letisztult vonalvezetésű, műrattan kerti bútorok nem csupán esztétikusak, hanem praktikusak is, az igényesen berendezett teraszok, kertek, verandák különleges kellékei.


BELLO-80 MŰRATTAN KERTI GARNITÚRA

A könnyű, alumínium vázra dolgozott szintetikus rattan, azaz polyrattan anyag jól tűri a környezeti hatásokat, víz-, hőmérséklet- és UV-álló, és ellenáll a rovarok és gombák károsításainak is. Nagy előnye, hogy különösebb kezelés nélkül használható, egyszerűen tisztítható, így ezeket a polyrattan bútorokat egész évben igénybe vehetjük akár benti, akár kinti körülmények között is. Színeiben uralkodóak a földszínek, a fekete, sötétbarna, szürke árnyalatok, kényelmes párnázatuk, alacsony hőfokon mosható, vízlepergető, levehető poliészter huzattal készül. A különböző méretű, funkciójú garnitúrák, kerti asztalok, napozóágyak, fotelek kínálatát megtekintheti például az A-Z Bútor Webáruházban, amelyet ide kattintva érhet el.

Kerti bútorok tárolása

A kerti bútorokat általában tavasztól őszig használjuk ki igazán, a szezon végén érdemes őket átnézni, tisztítani, anyaguktól függően felületüket kezelni, hiszen ezzel meghosszabbíthatjuk az élettartamukat. A fém és műanyag kerti bútor esetén elegendő a felületek tisztítása, illetve nem árt ellenőrizni a fémrészeket, és az üvegfelületeket, ahol idővel előfordulhat rozsdásodás, vagy repedés, amely beavatkozást igényelhet.

A fa garnitúrák kevésbé tűrik jól a nedvességet és a mínuszokat, a faanyag típusától függően időnként kezelésre is szorulnak, ezért ennek mikéntjéről érdemes már a vásárláskor tájékozódni. A bútorokat akkor is tanácsos ponyvával lefedve tárolni, ha zárt térben várják a jó idő beköszöntét, hiszen ezek megfelelő védelmet nyújthatnak a felesleges nedvesség, por és piszok ellen. A ponyvák különféle méretekben, vastagságban és színben elérhetőek, így megtalálhatjuk a legideálisabbat kerti bútoraink teleltetéséhez, hogy aztán tavasztól ismét élvezhessük kényelmüket.

Hasznosnak találtad a cikket? Kérlek nyomj egy Tetsziket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük