Mi mindenre alkalmas egy LPE cső?

Spread the love

Onnantól kezdve, hogy beköszönt a jó idő és tavasszal megkezdődnek a kerti munkálatok, az öntözésnek is hatalmas szerepe lesz e tevékenységek között. Különösen akkor, amikor a nyári forróság során igen kevés csapadékos nap köszönt be ránk. A megbízható és hatékony öntözőrendszerek alapeleme az LPE, vagyis Lágy Poli-Etilén cső, amelyet éppen ezért érdemes alaposabban megismerni, hiszen a vízellátáson felül számos más téren is ki tudjuk használni a kialakításában rejlő előnyöket.

Ebben a bejegyzésben összegyűjtöttünk mindent fontos információt ezzel kapcsolatban.

Mi is az az LPE cső?

Ezek tulajdonképpen lágy polietilén csövek, amelyek igen rugalmasak, ám ezzel együtt ugyanakkor nagyon strapabírók is. Hatalmas hasznát veszi az ember egy ilyen kiegészítőnek csepegtetőrendszerek készítésénél, de akkor is szükség lesz rá, ha a szórófejes öntözés mellett tesszük le a voksunkat. Alapvetően öntözésre szánt víz szállítására van minősítve, ennek megfelelően a föld felszínén vagy akár a talajszint alatt is probléma nélkül elhelyezhetők. Ivóvíz szállítására viszont egyáltalán nem szabad alkalmazni.

Milyen előnyei vannak ezeknek a csöveknek?

Hatalmas pozitívuma ezeknek a kiegészítőknek, hogy nagyon könnyen fektethetők, ráadásul gond nélkül ellenállnak az időjárás viszontagságainak vagy egyéb behatásoknak is.

Számos típusa létezik

A vásárlásnál érdemes mindenképpen körültekintőnek lenni, ugyanis több eltérő típusa is létezik ezeknek a csöveknek. A fő különbséget az átmérőjók képezi, hiszen van belőle 16, a 20, a 25 és akár 32 milliméteres külső átmérővel rendelkező lágy polietilén cső is. Ezek közül természetesen azt érdemes kiválasztani, amely a leginkább megfelel a különböző igényeknek. Az azonban általánosságban elmondható, hogy a fajtától függetlenül mindegyik típus 3,2 bar nyomás elviselésére képes. Ez pedig tökéletesen elég csepegtető öntözéshez és a szórófejek alkalmazásánál egyaránt.

Milyen területeken lehet felhasználni az LPE csöveket?

E csövek segítségével nem csak a növények vízellátása oldható meg problémamentesen, de számos más területen is nagy segítséget jelenthet a használatuk. portpályákon, parkokban és nagyobb mezőgazdasági területeken is tökéletesen megfelel a céloknak. A különbség az, hogy minél nagyobb az adott terület, annál több csőre van szükség. Emellett ilyenkor mindenképpen be kell szerezni öntözésvezérlőket, csőösszekötő elemeket, szórófejeket és egyéb hasznos kiegészítőket is.

Sőt, bár kevesen gondolnák, de medencékhez is kitűnő választás egy ilyen cső, hiszen jól bírja a hőt és egyszerre nagyobb mennyiségű vízzel is elbír. Nem beszélve arról, hogy igen kedvező az ára is. Amennyiben túlságosan magas a vastartalma a víznek, akkor sem kell kétségbe esni, a szórófejek tisztításának ugyanis van egy nagyon egyszerű módja. A gyógyszertári 3%-os hidrogénperoxid 50%-osan hígítva tökéletes megoldást kínál erre.

Érdemes mindenképpen megbízható helyről vásárolni!

Mivel elég sok múlik azon, hogy az öntözőrendszer kiépítéséhez – legyen az csepegtető vagy szórófejes – vagy éppen a medence üzemben tartásához milyen LPE csövet választ az ember, érdemes mindenképpen megbízható helyről megvásárolni az ilyen típusú kiegészítőket. Így biztosak lehetünk abban, hogy hosszú távon kiszolgál minket a felállított rendszer, mi pedig élvezhetjük ennek minden előnyét és kényelmét a mindennapok során

Vagyis egy LPE cső számos különböző területen felhasználható, ha kertről van szó. Sőt, nélküle nem is lehetne maradéktalanul megvalósítani bizonyos feladatokat. Általa sokkal gördülékenyebbé válnak a mindennapok és segít rengeteg időt és energiát megspórolni a családi házban élőknek vagy éppen nyaraló tulajdonosoknak. Hiszen egy LPE csőnek mindenhol helye van, ahol kert vagy udvar van, függetlenül annak méretétől és adottságaitól.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük