A Gondozásmentes trapézlemez famintás és öntisztuló? Igen!

Spread the love

A gondozásmentes trapézlemez famintás kivitelben olyan kerítéselem, ami strapabírásban, strammságban verhetetlen. És esztétikum tekintetében sincsen szégyenkezni valója. A 130 mm széles elemek maximum 3000 mm hosszúságban gyárthatóak. A fogadó szerkezet variálásával akár vízszintesen, akár függőlegesen is beállíthatóak a lécek. A színazonos csavarok közbenjárásával a kerítés felfüggesztése nem jelenthet kihívást.

Mi a legnagyobb probléma a hagyományos kerítéslécekkel?

Az átlagos lemezek idővel (előbb vagy utóbb, de inkább előbb) gondozásra, karbantartásra szorulnak. Az évenkénti festés például jóformán elkerülhetetlen és nem kevés energiát na meg persze festéket felemésztő feladat. Hiába az időjárásálló kialakítás, a festék lepattogzik, elgörbülnek a faelemek és az anyagok vetemedése sem úszható meg.

Szóval akad probléma bőven, melyek folyamatos barkácsolgatással ugyan orvosolhatóak, de ki az, aki folyton a kerítésén kíván ügyködni? Vélhetően viszonylag kevesen jelentkeznek most, lelkesen felemelt kézzel. A kerítés biztonsági és esztétikai szerepet is betölt, ezért aztán túl a hívatlan vendégek távol tartásán, nagyon nem mindegy, hogy milyen is a lécek alkotta látvány.

Miért praktikus választás a gondozásmentes trapézlemez famintás verzióban?

Azért, mert ahogy a nevéből is kiderül az acéllemez nem igényel törődést, plusz gondoskodást. Az UV álló színnek köszönhetően nincsen olyan időjárási viszontagság, ami megingathatná a lemezek stabilitását, s nemcsak szó szerinti értelemben. Ez az első és egyben legfontosabb pozitívum. A meteorológiai kihívások nem okozhatnak a jövőben fejfájást. Nem reped, nem tekeredik, nem kopik…. Innentől kezdve a szervizeltetést, mint minimum évente felmerülő feladatot végérvényesen a sufni mélyére lehet száműzni.

Mennyire energiaigényes és bonyolult a felszerelés?

Semennyire.

A lemezek kialakítása az egyszerű, gyors felszerelést támogatja, akárcsak maga a tartó szerkezet. Egy átlagosnak tekinthető családi ház körbekerítéséhez nagyjából fél nap szükséges. Tehát se nem bonyolult, se nem energiaigényes a megvalósítás. Pusztán egy fúrógép és persze az egyéni méretre gyártott, gondozásmentes trapézlemez famintás változatban kell hozzá.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük