Mire jó a WD-40?

Spread the love

Nincs olyan barkácsoló ember, aki ne használta volna a WD-40-et a csavarok meglazításához és a nyikorgó csuklópántok kenéséhez, de tudtad, hogy további rengeteg felhasználási módja is van a készítménynek?

A WD-40 spraynek számos más felhasználási módja van, nem hiába tekintik a csodaszernek. Viccesen meg lehet jegyezni, hogy ha van szigetelő szalagunk és WD-40 spraynk, akkor nincs olyan kerti vagy háztartási eszköz, melyet nem lehet megjavítani. Háztartási boltokban, autóalkatrész üzletben, benzinkutakon és bevásárló központokban is beszerezhető a termék. Ebben a cikkünkben néhány tippet adunk, hogy milyen helyzetben érdemes használni a WD-40 termékeket. Ezek mindegyike kipróbált és tuti tippek!

wd40 spray

Szőnyegfoltok eltávolítása

Ne hagyjuk, hogy a tinta vagy más foltok tönkretegyék a finom szőnyegünket. Permetezzük be a foltot WD-40-el, várjunk egy-két percet, majd használjunk szokásos szőnyegtisztítót vagy finoman tisztítsuk meg szivaccsal, meleg szappanos vízzel. Addig folytassuk, amíg a folt teljesen el nem tűnik. Meg fogsz lepődni, hogy a terméknek milyen szőnyegtisztító hatása van!

Fa szerszámnyelek ápolása

Egyetlen eszköz sem tarthat örökké, de meghosszabbíthatjuk a fanyelű szerszámaink élettartamát, ha megakadályozzuk, hogy szétreccsenjen. Csak dörzsöljük nagy mennyiségű WD-40-t a fába! Védi a fát a nedvességtől és más maró anyagoktól.

Darazsak és pókok ellen

Ne hagyjuk, hogy a darazsak tönkretegyék tavaszi és nyári szórakozásunkat. A fészkek építésének kedvenc helye az ereszek alatt van. Érdemes befújni WD-40-nel ház ereszét, ahol a darazsak megtelepednek. A szer meg fogja akadályozni, hogy a darazsak oda építsék fészkeiket.

Félsz a pókoktól? Csak permetezzen néhány WD-40-et olyan helyekre, ahová a pókok és más rovarok bejuthatnak, például az ablakpárkányokra és az ajtókeretekre.

Vízálló cipő és csizma

Ha kint esős az idő, fújd be cipőd vagy csizmád tetejét és oldalát egy WD-40 sprayvel, mielőtt útnak indulnál. A WD-40 védőrétegként fog működni, így a nedvesség nem tud beszivárogni a cipőbe, és nem lesz nedves a zoknink.

Kutyagumi ellen

Hazatérés után felfedezzük, hogy beleléptünk egy nagy adag kutyagumiba. Nincs baj, ha van a barkács ládánkba egy WD-40 spray. Csak fújjuk egy kicsit a cipő talpára, és egy régi fogkefével tisztítsuk ki a kakit a hasadékokból. Öblítsük le hideg vízzel és a cipő újszerű lesz.

Távolítsuk el a rágógumit

Legközelebb, amikor gyermekünk rágógumit ragaszt a hajába, permetezzünk rá valamilyen kiszerelésű WD-40-et, majd fésüljük ki és alaposan öblítsük le. A hatás szuper biztos!

Ragadós ujjak ellen

Legközelebb, amikor ragasztóval dolgozunk, és az ujjunkról nem tudjuk eltávolítani, csak fújjuk be a területet WD-40-el. A ragacsos ragasztó akkor fog leválni, amikor összedörzsöljük a kezünket.

Szoros ékszerek levételéhez

Túl szoros a gyűrű? Bárhogy erőlködünk, nem akar lejönni? A WD-40 gyors permetezése segít lecsúsztatni az ujjadról.

Akadós cipzár

Egy makacs kabát cipzárnak esélye sincs a WD-40 ellen. Csak permetezzük közvetlenül a cipzárra, és mozgassuk néhányszor felfelé és lefelé. A szer segítségével meghosszabbíthatjuk ruhanemünk cipzárát!

Padlófoltok eltávolítása

Ha a felmosással a foltokat nem tudjuk eltávolítani a padlón, akkor próbáljuk ezeket befújni WD-40-nel, majd töröljük le őket. A kenőanyagnak nem szabad ártania a padlónak, de ha biztosra akarsz menni, tesztelj egy nem szembetűnő helyen. Ezzel a módszerrel távolíthatjuk el a makacsabb padlófoltokat is!

Matricák, címkék eltávolítása

Távolítsuk el a matricák, címkék által hátrahagyott maradványokat. Csak permetezzünk rá WD-40-et, várjunk körülbelül egy percet, majd töröljük le a maradékot ruhával.

Olajfoltok ellen

Ha van egy csúnya olajfolt a garázs padlóján vagy a kocsifeljárón, adjunk a foltnak egy adag WD-40-et, majd öblítsük le. A víznek megszáradva a foltnak el kell tűnnie. Ha nagy mennyiségű olajszennyeződést kell eltávolítani, előbb itassuk fel homokkal, vagy fűrészporral és csak utána használjuk a WD-40-et.

Gyomírtó

Sok kertész tisztában van vele, hogy a WD-40 gyomirtóként is kiválóan működik. Várjuk meg, míg hervadni kezd a gyom, aztán könnyebb kihúzni gyökerestől, és így nem tér vissza az udvarunkra újra.

WC tisztítás

Távolítsuk el a foltokat a WC-csészéből néhány WD-40 permetezésével. Ezután csak dörzsöljük le egy WC-kefével és öblítsük le.

Tartsuk a hólapátot hómentesen

Egy egyszerű tipp a hó lapátolásának gyorsabbá és kevésbé megerőltetővé tétele érdekében. Megakadályozva, hogy a hó rátapadjon a lapátjára. Permetezzünk egy vékony réteg WD-40-et a lapátra és a hó azonnal lecsúszik.

Zárak kenése és fagyás elleni ápolása

A tél előtt érdemes a zárakat, lakatokat befújni WD-40-nel, így megakadályozza a víz beszivárgását és a zár befagyását. Sok kellemetlenségtől szabadíthatjuk meg magunkat, ha megfogadjuk ezt a tanácsot!

Tetszett a cikk? Nyomj egy Like-ot!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük