Elő a matematikatudással – vagy mégsem?

Spread the love

Érdekes tendencia, hogy sokan a játékgépezésről azt gondolják, hogy némi valószínűség-számítással a tarsolyukban egész jól kikalkulálhatják az eseményeket. Aztán, ha megvan a megfejtő képlet, akkor dőlhet a lé, hogy ilyen lazán fogalmazzunk.

Ez, azonban így, ebben a formában nem igaz. És lássuk be, azért nagyon kevesen hajlandóak arra, hogy órákat, vagy napokat áldozzanak fel a számítások elemzésének oltárán. Hogy miért? Mert így pont a lényeg veszne el. Az izgalom, a kiszámíthatatlanság és a nyerés folyamatosan fennálló esélye.

Honnan hová jutottunk?

Ki ne emlékezne a képernyőn felbukkanó gyümölcsökre, meg a félkarú rablóra? A fiataloknak ez a fizikailag megfogható emlékkép egyre homályosabb, de azért még mindig sokan vannak, akik személyesen is találkoztak egy-egy játékgéppel.

A nyerőgépes játékok iránt érzett rajongás ugyanis a legkevésbé sem új keletű. A kaszinók füstös helyiségeiben éveken, évtizedeken át rengetegen tapasztalták meg, mit is jelent az, hogy a szerencse forgandó. S bár Fortuna tényleg szeszélyes, de azért valahogy a hűtlenség vele szemben fel sem merülhetett, mint eshetőség.

Napjainkra persze nagyot fordult a világ, és az online tér hódítása, különösen az utóbbi esztendőkben visszavonhatatlanul megtörtént. Egyre többen kívánkoztak és kívánkoznak ma is a virtuális platformra, ahol igazából minden feltétel adott a szórakozáshoz.

Hiszen a nyerőgépezésnek ez az egyik legvonzóbb tulajdonsága, hogy szórakoztat, kikapcsol. Egyszerű, nem igényel extra gondolkodást, latolgatást, csak egyetlen egy dolgot. Egy kevés időt. Meg persze pénzt, amennyiben nem babra, hanem zsetonra megy a játék.

Melyek a legkedveltebb témák napjainkban?

A gyümölcsös példa igazi retro különlegesség, amiért egyébként sokan a mai napig rajonganak. De azért bőven akadnak egyéb témák, amik kellően lázba hozzák a játékosokat. A sorozatok, filmek, különböző sztárok, kivétel nélkül kiváló „alapként” szolgálnak.

De igazából felsorolhatatlanul sok variáció áll a rendelkezésre. Akár heteken át minden áldott nap bemutatkozhat valami új, valami más alternatíva. Mert a lehetőségek száma, ha nem is végtelen, de azért távol áll a könnyen megszámolható mennyiségtől.

A jó hír az az, hogy aki úgy szeretne simán tét nélkül is belecsobbanhat a játszás tengerébe. Nem elvárás pénzzel zsonglőrködni. De az elvitathatatlan tény, hogy akár csak egy minimális kockázat is olyan izgalommal ruházhatja fel a kikapcsolódás pillanatait, amitől az egész még vonzóbbá válhat.

Táblagépen és számítógépen egyforma sikerrel élvezhetőek a gépek, sőt valójában mobiltelefonon is simán behozható a felület. A lényeg nyilván a stabil internetkapcsolat. Az, hogy közben ki az, aki kommunikál, azaz használja a chat funkciót és ki az, aki nem, abszolút egyéni elhatározás kérdése. Egyik sem jó vagy rossz. Hiszen a játék terében a legfontosabb a szórakozás.

Ha ehhez hozzáad a beszélgetés, akkor jöhet, de ha valaki úgy érzi magát a lehető legjobban, hogy szó nélkül belemerül a gépezés világába, akkor ennek sincsen semmi akadálya! Szóval kezdődhet a mulatság?!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük