5 dolog, ami miatt remek választás lehet egy munkavédelmi szandál

Spread the love

Amikor munkavédelemről van szó, rendszerint a szandál az utolsó olyan lábbeli, amely az ember eszébe jut. Bár tény, hogy nem minden munkakör esetén tud bizonyságot tenni a hatékonyságáról, ám bizonyos feladatok ellátása esetén ezek a viseletek is képesek megvédeni a lábakat, nem beszélve arról, hogy milyen magas komfortérzetet biztosítanak. Lássuk, mi mindent érdemes tudni a munkavédelmi szandálokról!

A jelenleg érvényben levő szabályok szerint vannak olyan munkafolyamatok, amelyek esetében kötelező a megfelelő ruházat viselése, amelynek része a speciális lábbeli is. Bár sokan úgy vélik, erre csak akkor van szükség, amikor egy munkahely kiemelt veszélyességi kategóriába tartozik, ám számos más jellegű tevékenység is ide sorolandó.

1. Ha sokat vagy talpon

Ezeknek a lábbeliknek a viselése ajánlott olyan esetekben, amikor rendszerint 10-12 órákat is végig kell állni egy-egy feladat teljesítése során. Egy munkavédelmi szandál kitűnő választás abban az esetben, ha el szeretnéd kerülni a baleseteket, de a munka jellegéből adódóan nincs szükséged nehéz és strapabíró csizmára vagy nyári időszakban nem feltétlenül szeretnél egész nap bakancsban lenni.

2. Mindent a kényelemért és a biztonságért

Ezek a speciális szandálok egyedi kialakításuknak köszönhetően állandó szellőzést és légáteresztést biztosítanak viselőjük számára. Emellett plusz extra a csúszásmentes talp és a minőségi anyagok biztonságossá teszik a munkavégzést. A legtöbb modell hasított bőrből készült és légzésaktív béléssel ellátott, de léteznek számos olyan is, amely csúszásmentes kétrétegű talppal van kiegészítve. Emellett jellemző ezekre a szandálokra a magas kopásállóság, az olajállóság, valamint az átszúródás ellen védő megerősített talpvédelem is.

A széles és stabil orrkialakításnak, valamint bizonyos esetekben az acél lábujjvédőknek hála pedig a magasból leeső tárgyak miatt sem kell aggónod.

3. Számos szakma képviselője számára ajánlott

Professzionális kialakításuknak köszönhetőn bátran lehet számítani ezekre a lábbelikre olyan területeken, ahol nincs kiemelt veszélyhelyzet és nem kemény fizikai munkát végez valaki, viszont sokat áll vagy gyalogol a feladatköréből kifolyólag. Vagyis kiváló választás egy ilyen lábbeli az egészségügyben vagy a gyógyszeriparban dolgozók számára, de erősen ajánlott a szépségiparban tevékenykedőknek is. Emellett bolti eladók, pultosok és felszolgálók számára is megoldás lehet egy ilyen szandál a lábak kímélése érdekében. Vagyis a szakterületek köre e téren igen széles.

4. A minőség egyenlő a kényelemmel

A minőség e szandálok esetében nem csak az élettartamra és a strapabírásra vonatkoznak. A jó szellőzés és a megfelelő kialakítás ugyanis mind gondoskodnak arról, hogy egész napos kényelem biztosítva legyen. Így nem kell amiatt aggódnod, hogy az egész napos állás miatt megfájdul a derekad vagy a hátad, ráadásul biztos lehetsz abban, hogy nem fog beleizzadni a lábad, sőt, az esetleges vízhólyagok vagy egyéb sérülésektől sem kell tartanod.

5. Divatos kialakítás

A munkavédelmi jelzőről sokaknak egy nagy és nehéz lábbeli jut eszébe, pedig ezek a szandálok is kifejezetten divatosak, megfelelnek a legújabb trendeknek. A férfi és női munkavédelmi szandálok egyaránt esztétikus kialakításúak, amelyekről senki nem mondja meg, hogy nem egy hétköznapi viselet van rajtad. Ha szeretnél szétnézni a minőségi termékek között, érdemes megnézned a Grandis Webáruház választékát ide kattintva

Láthatod, hogy ezek a munkavédelmi szandálok mind úgy lettek kialakítva, hogy garantálják a lábaid biztonságát, ugyanakkor ezzel együtt a kényelmet is biztosítják számodra. Egy ilyen lábbeliben pedig még egy forró nyári napon is egy kicsit könnyebb a munka. Vagyis amiatt garantáltan nem kell fájnia a fejednek, hogy a lábaidat bármilyen kényelmetlenség éri, legyen bármilyen hosszú is a munkaidőd.

Tetszett a cikk? Nyomj egy Like-ot

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük