Miért butaság kesztyű nélkül végezni bármilyen ház körüli munkát?

Spread the love

Fűrészelés, csavarozás, kalapálás, metszés, ásás. Csupán néhány a ház körül elvégzendő munkák sorából, amelyeken jó minél előbb túlesni. Hiszen nincs jobb érzés annál, mint amikor rendben van a birtok, te pedig hátradőlve, egy hideg limonádé társaságában élvezheted a látványt. Azonban ahhoz, hogy az elégedettség teljes legyen, nem árt odafigyelned munka közben a kezeid épségére sem.

Amikor az ember otthon tevékenykedik, rendszerint ritkán gondol arra, hogy az ilyen jellegű munkák bármilyen veszélyt jelentenének. Hiszek az otthon egyenlő a biztonsággal. Ebben bár van igazság, ám ennek ellenére nem árt az óvatosság a kerti munkák, a barkácsolás vagy a rendrakás során sem, különösen ha a kezekről van szó. Elejét veheted a sérüléseknek, ha mindig van kéznél egy pár kesztyű, hogy biztosíthasd a védelmet az ujjaid és kézfejed számára egyaránt.

Kapálás, ásás és egyéb kerti munkák

Szokták mondani, hogy a kemény munka meghozza a gyümölcsét. Nos a kapálás, ásás és egyéb kerti munkák esetében ez valóban így van, hiszen ezek a tevékenységek mind hozzájárulnak a gazdag virágzáshoz és a bőséges terméshez egyaránt. Ezek a fizikai munkák azonban nem kímélik a kezet, hiszen elég csak a bőrkeményedésekre vagy horzsolásokra gondolni, és akkor még nem is ejtettünk szót az vágásokról szúrásokról, amelyeket szintén be lehet zsebelni e tevékenységek során. Ezek kiküszöbölése érdekében mindig jó, ha van kéznél egy pár jó minőségű munkáskesztyű.

Bár a fentebb említett munkák jellemzően tavasszal és nyáron végzendőek és esze ágában sincs az embernek még egy réteget magára ölteni, mégis érdemes jól szellőző, vékony anyagból készült kesztyűt választani a biztonság érdekében. Külön kiemelendő e kategórián belül a növényvédő szerek használata, amelyek során kiemelten fontos a kezek védelme, hiszen ezzel a bőrödet is megóvhatod a vegyszerektől.

Gyomlálás és metszés

Egy megfelelő védőkesztyű nem csak a szennyeződésektől véd meg a gyomlálás során, de megóvja a kezeidet az esetleges balesetektől is. Így nem akadály, ha van egy tövises cserjéd, útban van egy hegyes fagally vagy éles szerszámokkal dolgozol. A kerted mindig teljes pompájában mutatkozhat, a kezeid pedig a végig sértetlenek maradnak. Emellett nem árt, ha metszés és a sövény igazítása közben is beszerzel egy jó kis kesztyűt, ami megóv az óvatlan mozdulatok során megvédi az ujjaidat és a kézfejedet. Így hadat üzenhetsz a vastagabb ágaknak is anélkül, hogy megsérülne a kezed.

Szerelés, barkácsolás

A ház körül elvégzendő munkák közé tartozik a szerelés, a barkácsolás, valamint a nagy odafigyelést és precizitást igénylő munkálatok is. Ezek egy része szükséges rossz, mint amikor például elromlik a fűnyíró vagy meghibásodik a kerti csap, ám sokan hódolnak különböző hobbiknak is e berkeken belül. Legyen szó munkáról vagy kedvtelésről, mindkét esetben igaz az, hogy a kezeknek bizony komoly kihívásokkal kell szembenézniük. Annak érdekében, hogy csak a munkára kelljen koncentrálnod és ne kelljen amiatt aggódnod, hogy felsérti a bőrödet egy csavarhúzó vagy megütöd magad kalapálás közben.

A garázs kitakarítása

Időről időre eljön a pillanat, amikor már nem lehet tovább halogatni a garázs kitakarítását. Ha itt az idő, hogy rendet tegyen a garázsában, szintén javasolt a kesztyű viselése függetlenül attól, mekkora kihívás elé állítod magad mindezzel. Ha sok kacat gyűlt fel és sok közöttük a vas vagy a szerszám, akkor vágásbiztos kesztyű viselésén is érdemes elgondolkoznod, így nem kell óvatoskodnod, bátran megfoghatsz bármit, ami útban van. Ha főként a szennyeződésektől szeretnéd megóvni a kezeidet, akkor érdemes eldobható kesztyűket is beszerezned, ami mindig jó, ha kéznél van.

Viszont ha komolyabb munkálatokba fogsz, nem árt egy állandó társ a kezeid számára, amely megóv a külső behatásoktól is. Ezáltal ugyanis nem csak hatékonyabb lesz a ténykedésed, de garantáltan élmény marad a kültéri tevékenység a család minden tagja számára. Ha megbízható helyről szeretnéd beszerezni a kesztyűket, érdemes szétnézned a Grandis kínálatában, akiknek ezúton is köszönjük a cikkhez nyújtott segítséget.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük