BarkácsolásEgyéb kategória

5 hasznos tipp, hogy mindig rendben legyen a barkácsfelszerelés

Spread the love

Hiába lett megígérve feleségünknek, hogy szombaton felszereljük a tavaly nyáron vásárolt konyhaszekrényt; a roskadásig pakolt műanyag dobozok láttán – amelyeknek általában a legalján van a célszerszám – inkább a telefonért nyúlunk, és tárcsázzuk a megfelelő szakembert. Ugye ismerős? Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány egyszerű tippet, amelyeket megfogadva könnyedén rendben tarthatjuk a barkácsfelszerelést, időt és energiát spórolva ezzel. És máris élvezetesebb lesz a ház körüli munka!

Csoportosítsunk!

Triviálisan hangzik, de a barkács-nagytakarítás első fontos lépése, hogy leltározzuk a felszereléseinket, majd jelöljünk ki nekik egy külön zónát: egy sarok a szerszámoknak, egy másik sarok a kisgépeknek, egy harmadik pedig a kerti kütyüknek. Így nem kell gondolkodni azon, hogy mit és hová tettünk.

Szerszámok a garázsban

Mindent a falra!

A lyuktábla vagy perforált fal (angolul pegboard) nagyszerű alternatívája lehet a sok helyet foglaló műanyagdobozoknak. Segítségükkel kisebb-nagyobb szerszámok és fúrógépek is egyszerűen lelógathatóak; így ha barkácsolni készülünk, elég csak ránézni a falra, és leemelni a szükséges eszközt ahelyett, hogy kipakolnánk az összes műanyagdobozt.

Csavarok a befőttes üvegben

Az utóbbi időben nagy divat lett a konyhapultot különböző magokkal színültig töltött befőttes- és kapcsos üvegekkel díszíteni. De ugyanolyan jól mutatnak például garázsunk polcain is ezek az átlátszó üvegek: tarthatunk bennük csavarokat, anyákat, szögeket és apró gépelemeket is.

Készíts töltőállomást!

Ha már „haladó” ezermesternek számít az ember, valószínűleg többféle akkumulátoros szerszámmal rendelkezik. Ezek az eszközök nagyon hasznosak, és igazi profinak érezhetjük magunkat tőlük, azonban töltésük igen sok bosszúságot szokott okozni. Érdemes tehát egyedi töltőállomást készíteni a leggyakrabban használt elektromos szerszámokhoz.

Mindent le a garázsba!

A kertes házak elengedhetetlen része a garázs is: ha éppen nem szeretett autónk parkol benne vagy épp nem tűzifa tárolónak használjuk, akkor funkcionálhat, edzőteremként és természetesen műhelyként is. Gondolj csak bele: az elég ritka, ha a bordásfal a nappaliban kap helyet. Így hát kíméljük meg családtagokat, és vigyük le a szerszámosládát és a fúrógépet is a garázsba. A család női tagjai rögvest megkönnyebbülnek!

Sajnos azonban sokan nem olyan szerencsések, hogy beépített garázzsal tudtak kertes házat vásárolni. Nem ritka például, hogy a hatóság a magas beépítettség miatt nem engedélyezi hozzá toldani a családi ház oldalához a garázst. Ilyenkor jó megoldás lehet az úgynevezett mobilgarázs, amely egyszerűen felállítható az ingatlan udvarán, és nagyon tartós beruházás, akár hosszú távra is.

Tetszett a cikk? Nyomj egy like-ot

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük